La Seu d’Urgell serà part activa de la candidatura de Barcelona als Jocs Olímpics d’Hivern del 2022. El consistori urgellenc figura en el dossier que ha preparat l’Ajuntament de Barcelona perquè esdevindria seu de la vila de premsa, on s’allotjarien els periodistes que cobrissin la informació de les proves d’esquí a la Molina i Massella. L’edifici per a la premsa es construiria a l’Horta del Valira i, després, seria destinat a habitatges.

L’alcalde de la Seu, Albert Batalla, creu que acollir els Jocs és “una oportunitat en majúscules per donar a conèixer el Pirineu”. El polític pirinenc demana que Barcelona “en sigui conscient” i destaca la millora de les infraestructures que això suposaria.

Tanmateix, Batalla destaca la rellevància de presentar la candidatura per als Jocs del 2022 i no esperar a les següents cites, en al.lusió a les paraules de l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, que ha assegurat recentment que no hi ha pressa per presentar la proposta.

L’Aran, exclosa

Per la seva banda, l’Aran ha tornat a lamentar la seva exclusió com a subseu de la candidatura Barcelona-Pirineu 2022. El president de la Federació d’Hostaleria de Lleida, Juan Antonio Serrano, i el síndic aranès, Carlos Barrera, consideren que no formar-ne part els farà perdre competitivitat, malgrat comptar amb una millor estació d’esquí, com Baqueira, i més garanties de neu.

La justificació per part de l’oficina tècnica és que l’Aran està massa allunyat de Barcelona i això restaria possibilitats a l’elecció.

Inversió de 3.200 milions d’euros

Segons va informar el diari ‘El País”, el pressupost per als jocs superarà els 3.200 milions d’euros, incloses les infraestructures, i tindrà com a eix principal la millora de les connexions amb el Pirineu, tant viàries com ferroviàries. En el text s’afirma que l’austeritat és una de les característiques de la candidatura.

La informació també situa tots els escenaris de les proves esportives. A Barcelona es farien les proves de gel, i les de neu, a la Cerdanya. L’Estadi Olímpic acolliria les cerimònies d’inauguració i clausura.

Pel que fa a les instal.lacions a la Cerdanya, tindran un cost de 265 milions d’euros. La Vila Olímpica, a Barcelona, s’instal.laria a la Mariana del Prat Vermell i la de la Cerdanya, a l’estació La Molina.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada