La Seu acollirà unes 100.000 persones que deixaran a la ciutat al voltant d’un MEUR

batallaDes del passat mes de març i fins el pròxim mes de novembre la Seu d’Urgell acollirà una setantena d’esdeveniments de diverses temàtiques que portaran la visita d’unes 100.000 persones, fet que comportarà un impacte econòmic positiu d’1 milió d’euros per a la ciutat. Així ho han explicat aquest matí en roda de premsa l’alcalde urgellenc, Albert Batalla, i el regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament urgellenc, Jordi Pallarès, que han explicat els diferents actes i activitats organitzats tant per les diferents àrees de l’Ajuntament de la Seu com per part de les entitats, associacions i clubs de la ciutat, i que aglutina Turisme Seu.

L’alcalde de la Seu, Albert Batalla, ha volgut subratllar que l’anunci d’aquest calendari d’esdeveniments a la nostra ciutat “és important tant pels urgellencs i urgellenques perquè en molts d’ells hi podran participar, com pel sector comercial, de restauració i hoteler de la ciutat”.

Batalla també ha volgut agrair a tot els teixit associatiu de la Seu d’Urgell, com són entitats, associacions i clubs esportius el seu esforç alhora de voler organitzar i portar esdeveniments perquè al llarg de tot l’any “hi passin hi coses cada setmana a la ciutat”. L’alcalde de la Seu ha afegit que l’objectiu de l’Ajuntament amb l’elaboració o col·laboració en aquest calendari esdeveniments “és impulsar l’economia de la ciutat i promocionar-la a l’exterior, posant-ho en valor, per tal que tant els urgellencs com les persones que ens visitin en puguin gaudir”.

Els esdeveniments

Per la seva part, el regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament urgellenc, Jordi Pallarès, ha anat desgranant tots els esdeveniments per blocs temàtics que tindran lloc a partir de demà i dissabte amb la celebració del V Fòrum de les Escoles Oficials d’Idiomes de Catalunya fins el darrer acte del programa La Seu d’Urgell Ciutat del Bàsquet Català 2014 que tindrà lloc el 30 de desembre.

Així, Pallarès ha destacat que la celebració de la Ciutat del Bàsquet Català 2014 aportarà a la Seu d’Urgell la visita d’unes 7.000 famílies procedents d’arreu del país. Un total de 12 congressos i trobades professionals, des de ja tradicionals com alguns d’innovadors, també faran arribar a la capital alturgellenca un bon nombre de visitants com la Trobada Empresarial al Pirineu, el Congrés d’Educació i Entorn, la Trobada dels Serveis d’Emergències d’àmbit pirinenc, les Jornades Gastronòmiques de l’Alt Urgell, l’Assemblea de la Bruna del Pirineu, el Congrés de Pediatria, el Congrés de Medicina, la Trobada de Cavalls, la Trobada de Puntaires, el Congrés de Psicologia o la Trobada de Cotxes Antics.

Fires i mercats

Pel que fa a les activitats més comercials, Jordi Pallarès ha remarcat que la Fira de Sant Ermengol que enguany se celebra els dies 17, 18 i 19 d’octubre, “és la cirereta de tots els esdeveniments que se celebren a la Seu d’Urgell, ja que aporta la visita d’unes 50 mil persones mínim durant un cap de setmana”.

El regidor de Promoció Econòmica també ha remarcat la celebració del ja tradicional Mercat Medieval dels Canonges (31 de maig i 1 de juny) o la Fira de Teràpies Alternatives (3 i 4 de maig), així les dues trobades d’autocaravanes que serviran per inaugurar de manera oficial el nou aparcament que disposa la Seu d’Urgell per poder acollir persones d’arreu que practiquen aquest tipus de turisme amb aquest vehicle.

Cultura: música, cinema i teatre

Albert Batalla i Jordi Pallarès també han remarcat que la Seu d’Urgell no només acull activitats professionals i comercials sinó que també es va fent un forat a nivell nacional dins de la programació cultual i de la pràctica de proves esportives a la natura. En aquest sentit, l’alcalde de la Seu ha subratllat la celebració del Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP) que enguany portarà l’Escolania de Montserrat a la catedral de Santa Maria d’Urgell en el concert inaugural d’aquest certamen el pròxim 19 de juny o l’actuació del músic especialitzat en viola de gamba, Jordi Savall, el 19 d’agost.

Un altre esdeveniment ja consolidat que té lloc a la Seu d’Urgell i comarca és el Festival de Cinema dels Pirineus PICURT que enguany celebra la seva vuitena edició, i que del 24 al 28 de juny ens portarà els millors films sobre la cultura de muntanya d’arreu del món.

Un altre esdeveniment cultural, que té ressò internacional, és la Trobada d’Acordionistes al Pirineu (del 25 al 27 de juliol) o la representació teatral del Retaule de Sant Ermengol al claustre de la catedral del 2 al 10 d’agost.

Esports: piragüisme i curses de muntanya

Pel que fa als esdeveniments esportius que cull la Seu d’Urgell que aporten l’estada a la ciutat de milers de persones vingudes d’arreu de país però també a nivell internacional són les diferents proves de piragüisme que se celebren al Parc Olímpic del Segre com la Copa del Segre (18 i 19 d’abril); Copa Pirineus (26 i 27 de juny); el Campionat d’Espanya (26 i 27 de juliol) i la Copa del Món d’Eslàlom (de l’1 al 3 d’agost).

Les activitats esportives que també s’organitzen a la Seu i comarca i que destaquen per la seva popularitat són la prova multiesportiva Escanyabocs (17 i 18 maig); la prova ciclista que creua els Pirineus Transpyr (30 de juny); el Congrés de Barranquisme (del 4 al 6 de juny); les curses de muntanya Cadí Trail i l’Ultra Trail (26 de juliol) o la segona edició de la Travessa Transfronterera. Camí de Retrobament, enguany entre la parròquia de Sant Julià de Lòria i la Seu d’Urgell (28 de setembre), entre d’altres esdeveniments esportius a la natura.