La Seu acollirà un dels tornejos locals de la World Robot Olympiad Spain 2024

Els joves participants de l'any passat a la World Robot Olympiad, a la Seu (Junts per la Seu)
Els joves participants de l’any passat a la World Robot Olympiad, a la Seu (Junts per la Seu)

La Seu d’Urgell acollirà la WRO Pirineu, un dels diversos tornejos locals de la World Robot Olympiad Spain 2024. Aquesta competició de robòtica dedicada a la tecnologia i l’enginyeria tindrà lloc el diumenge, dia 9 de juny, al Palau Municipal d’Esports de la capital urgellenca.

Concretament en el torneig local de la Seu s’hi portaran a terme les competicions de les categories RoboMission-Start (de 8 a 12 anys d’edat) i la RoboMission-Rookie (d’11 a 15 anys d’edat). Les inscripcions ja estan obertes. 

La WRO és una competició de robòtica educativa d’àmbit internacional. Ofereix a infants i joves (entre 8 i 19 anys) una oportunitat per a acostar-se de manera lúdica i divertida a la tecnologia i enginyeria. Els estudiants, amb l’orientació d’un entrenador, han de fer un robot innovador que superi un repte.  D’aquesta manera, aprenen i demostren la seva capacitat de resolució de problemes, alhora que desenvolupen competències personals.

La WRO està promoguda a nivell internacional per la World Robot Olympiad AssociationWRO Spain està organitzada per la Fundació EducaBOT, i es desenvolupa en múltiples tornejos locals que donen accés a una Final Estatal, que enguany tindrà lloc a Huércal, a Almería, els dies 14 i 15 de setembre, competició d’on sortiran els representants per a la Final Internacional, que aquest any tindrà lloc a Esmirna (Turquia), del 28 al 30 de novembre.

Recordar que la final estatal de l’any passat es va celebrar a la Seu d’Urgell.

TOTES LES NOTÍCIES