CBC-1La Seu d’Urgell acollirà enguany les finals de la Lliga Catalana ACB i de la Lliga Catalana Femenina. Aquesta serà una de les activitats més destacades de la designació de la capital urgellenca com a Ciutat del Bàsquet Català 2014, que s’ha presentat aquest dijous a la Sala de la Immaculada.

L’alcalde de la Seu, Albert Batalla, ha assenyalat que l’elecció de Ciutat del Bàsquet per aquest any és un reconeixement al nom propi que s’ha fet el municipi en aquest esport, especialment per la presència del Cadí ICG Software a l’elit o bé activitats com el Torneig de Nadal o les Estades d’Estiu.

La final de les Lligues Catalanes està prevista pel mes de setembre, tot coindicint amb l’inici de la temporada 2014-2015. Al llarg de tot l’any, s’ha programat un seguit d’activitats, de les quals el president del Sedis Bàsquet, Antoni Ferraz, també n’ha destacat l’organització d’una trobada d’equips de discapacitats i d’un Campionat de Catalunya.

El president de la Fundació Bàsquet Català, Joan Fa, ha elogiat la predisposició de l’Ajuntament de la Seu i del Sedis Bàsquet per a organitzar activitats vinculades a l’esport de la cistella al llarg de l’any.