La Seu acollirà la cursa solidària de Dream Runners

dream-runnerLa Seu d’Urgell acollirà el pròxim dissabte 12 d’abril la cursa solidària Dream Runners. Aquest esdeveniment esportiu i solidari, que compta amb el suport de l’Ajuntament urgellenc i la col·laboració d’associacions i entitats de la capital alturgellenca, consta d’un total de 7 curses de diverses distàncies i per edats, i 1 passejada oberta a tothom.

Tots els circuits de la Dream Runners tindran l’inici i l’arribada al passeig Joan Brudieu de la Seu d’Urgell, i passaran pel centre històric de la ciutat.

Les curses s’iniciaran a les 17.30 hores amb la de la categoria xerics (6 a 7 anys) de 400 metres de distància; a les 17.45 hores ho faran els menuts (8 a 9 anys) de 600 metres; a les 18 hores serà el torn del vailets (10 a 12 anys) d’1 quilòmetre de distància; a les 18.15 hores ho faran els de la categoria segals (13 a 15 anys) amb un circuit de 2 quilometres; la categoria xumets (0 a 3 anys) sortiran a les 19 hores per córrer 50 metres; i els xics (4 a 5 anys) sortiran a les 19.10 hores que correran 150 metres.

La cursa per majors de 16 anys s’iniciarà a les 19.30 hores i comptarà amb un circuit de 10 quilòmetres. L’Open passejada s’iniciarà ales 19.35 hores i tindrà un traçat de 5 quilòmetres.

Hi haurà premis per als tres primers classificats masculins i femenins de cadascuna de les categories, mentre que les categories infantils tots els participants rebran una medalla commemorativa.

 Inscripcions

Les inscripcions es poden formalitzar des d’avui mateix al web http://dreamrunners.org

Els preus de les inscripcions són de 15 euros per la cursa de 10 km; 13 euros per la passejada de 5km; 10 euros per les curses de 10 a 15 anys; 5 euros per les curses mini ( (0 a 9 anys).

La recaptació es destinarà íntegrament a dues causes solidàries: al projecte de salut manterno-infantil promogut per la Fundació IPI-COOP a Etiòpia; i a un projecte de solidaritat a la Seu d’Urgell que el determinarà el Consell Municipal de Solidaritat.

L’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, ha manifestat al respecte que “estem contents de poder participar activament en aquest projecte que combina l’esport amb la solidaritat, i ens agrada que aquesta solidaritat s’expressi tant cap a fora , amb un projecte d’un hospital a Etiòpia, com també cap a un projecte solidari local”.

Batalla també ha volgut subratllar que el fet de celebrar aquestes curses en un dissabte a la tarda té com a objectiu potenciar les activitats i la dinàmica comercial de la Seu d’Urgell en aquesta franja horària dels dissabtes.

Al voltant d’aquest projecte s’organitzen altres curses al nostre país. A l’Albagès: 06-04-2014; a Les Franqueses: 27-04-201;a Puigcerdà: 15-08-201; a Manresa: 30-08-2014; a Tona: 21-09-2014; a Mollet del Vallès: 05-10-2014; i a Mataró: 16-11-2014.

El Circuit de curses Dream Runners 2014 estarà vinculat a una lliga pròpia que acumularà punts pels primers 100 classificats de cada cursa de 10km, amb premis finals pels 10 primers (categoria masculina i femenina).

Tal i com explica en el seu web, Dream Runners “som totes aquelles persones que pensem que val la pena córrer, esforçar-nos i implicar-nos en una causa solidària. Estem oberts a tothom que tingui aquest sentiment”.

Dream Runners és una iniciativa social i, per tant, sense ànim de lucre, que neix en el sí de la fundació IPI-COOPERACIÓ, una ONG creada l’any 2000, que treballa a diversos països africans, molt focalitzada en la infància i en el àmbits de la salut i l’educació.

Tots els membres i impulsors de Dream Runners són voluntaris i no cobren cap remuneració.

Atès que Dream Runners neix en el sí de la fundació IPI-COOPERACIÓ, les primeres curses tindran com a destí del nostre esforç un projecte de salut materno-infantil a la regió de North Wollo (Etiòpia), una zona en la que només un 6% de les mares rep atenció sanitària en el part, lo que provoca una altíssima mortalitat infantil, que podria evitar-se.

Consisteix en la construcció i equipament d’una nova maternitat en l’hospital general de la capital de la província, Woldiya, juntament amb la d’una casa temporal d’acollida per a les futures mares en l’últim període de gestació. S’inclou la formació i capacitació de personal local, així com la conscienciació i el treball de camp amb les comunitats rurals sobre els riscs d’un part sense assistència sanitària. Per garantir la seva sostenibilitat futura, el projecte s’integrarà en el sistema de salut de l’administració etíop, el qual és un dels partners del mateix, juntament amb UNICEF.

L’espònsor principal és la fundació Probitas, vinculada a la farmacèutica Grífols, essent també partner tècnic del projecte.

La fundació IPI-COOPERACIÓ te el seu origen en l’any 2000, desenvolupant projectes de cooperació en diversos països d’Àfrica, focalitzats en la infància i en els àmbits de la salut i l’educació. Un dels impulsors de la fundació ha estat l’Associació Iniciativa pro Infància (IPI), entitat col·laboradora en l’adopció internacional acreditada en diversos països d’Àfrica i Àsia, que ha mediat en l’adopció de milers d’infants en situació de desemparament. La implicació i vinculació de les famílies adoptives en tots els programes solidaris i de cooperació han estat valors i segells d’identitat que han definit a ambdues entitats.

TOTES LES NOTÍCIES