La Seu abordarà aquest any la neteja del riu Segre

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell sol.licitarà a l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) permís per dur a terme l’hivern que ve la neteja del riu Segre al seu pas pel municipi. Els treballs tindran com a objectiu l’eliminació de vegetació i grava acumulada en el curs hidràulic i la llera.

La zona en què s’intervindrà és la que està emmurallada. El cost dels treballs es compensarà amb l’extracció de fusta i pedra. El tinent d’alcalde de Medi Ambient i Sostenibilitat, Jesús Fierro, remarca la voluntat que les tasques de manteniment es repeteixin cada any per tal d’evitar el perill d’una possible avinguda.

Estudi hidràulic

L’alcalde de la Seu, Albert Batalla, ha presentat aquest dilluns durant el plenari l’estudi hidràulic per a la neteja, que conté les modificacions exigides pels organismes pertinents. “Fa temps que hi treballem i les gestions no han estat senzilles, però finalment el projecte es pot aprovar”, ha remarcat.

Tots els grups municipals coincideixen a destacar la importància de la intervenció, clau en cas de possibles aiguats. Així mateix, insisteixen en un sistema de manteniment periòdic per abaratir costos i disminuir els riscos per a la població.

Foto: Albert de Gracia