El ple de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell debatrà avui en la sessió plenària corresponent al mes de maig el Pla d’Inversions 2016* que preveu una inversió d’un total de 2.123.485, 11 euros en 33 actuacions diferents per la millora d’infraestructures, espais i servei públics. Així ho ha explicat aquest matí l’alcalde de la Seu, Albert Batalla, en roda de premsa, acompanyat pel tinent d’alcalde d’Hisenda, Jesús Fierro, i la tinent d’alcalde d’Atenció a les Persones, Anna Vives.

Batalla ha explicat que el romanent de tresoreria “ens permet afrontar una sèrie d’inversions per aquest any 2016 que persegueixen un objectiu principal, tant per aquest any com per tot el mandat municipal, com és millorar i avançar en la qualitat de vida a la nostra ciutat”.

El Pla d’Inversions 2016 de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell dedica el 77,5% del seu pressupost a obres a la via pública. La urbanització de la plaça de Joan Sansa representa el 45% d’aquest pla d’inversions amb un total de 956.275, 23 euros.

Les obres per endreçar diversos espais públics de Castellciutat és una altra inversió important que es preveu per aquest 2016 amb un total de 300.000 euros. Les actuacions que es portaran  terme seran l’embelliment de la plaça de l’Arbre, així com el carrer de l’Hortal, i crear una zona d’aparcament a la zona baixa del poble de Castellciutat.

Una altra partida d’inversions “força significativa” és la destinada al pla de mobilitat que inclou guals, asfaltat de carrers, entre d’altres, amb un pressupost de 300.000 euros.

Una altra actuació que preveu aquest pla d’inversions és la construcció a l’antic edifici de Mavisa del nou magatzem del Banc dels Aliments, per un import de 60.000 euros.

Un altre àmbit destacat en inversió és el que es refereix a les infraestructures  esportives municipals amb una inversió total de 88.000 euros procedents íntegrament del romanent de tresoreria.

Les actuacions que es portaran a terme aquest 2016 seran: la substitució de la tanca perimetral de la pista d’hoquei patins i patinatge (28.000 €) i la reforma integral dels serveis públics del pavelló poliesportiu municipal (35.000 €); així com l’arranjament dels vestidors de sota la graderia del camp de futbol (25.000 €).

D’entre les 33 actuacions que preveu aquest Pla d’Inversions per enguany hi destaca una partida de 50.000 euros que va adreçada a la convocatòria d’ajuts per l’arranjament i embelliment de façanes i porxos del centre històric de la ciutat, tant del carrer Major com del carrer dels Canonges. L’equip de govern ha explicat que en les properes setmanes s’aprovaran les bases d’aquests ajuts.

L’objectiu d’aquestes subvencions municipals és que els propietaris de façanes d’aquests dos emblemàtics carrers de la Seu d’Urgell puguin finançar el 75% del cost d’aquestes obres d’arranjament. Des de l’equip de govern s’ha plantejat que, si la normativa legal ho permet, es buscaria la fórmula per un finançament fins al 100% en cas que es treballi amb industrials de la Seu.

En aquest Pla d’Inversions 2016 també caldrà incloure-hi quan s’hagi finalitzat la votació de les propostes els 100.000 euros destinats a la segona edició dels Pressupostos Participatius.

Així doncs, cal destacar que d’aquests 2.123.485,11 euros que s’invertiran, 1.123.485,11 euros procedeixen del romanent de Tresoreria de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, mentre que el milió d’euros restant es cobrirà a través de préstec. En aquest aspecte, a l’alcalde de la Seu ha afegit que “gràcies a la bona gestió econòmica que s’ha realitzat a l’Ajuntament s’ha pogut reduir el deute municipal, tot musculant-lo econòmicament, fet que permet dotar de recursos econòmics els serveis i inversions municipals”.  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada