La setmana vinent està prevista la reobertura del Coll d’Ordino després d’estar tancat durant els mesos d’hivern a causa del seu mal estat. La posada en funcionament de la via es farà després de netejar la neu i el gel acumulats a la calçada, i un cop s’enllesteixin els treballs de segellat de juntes i la reparació d’algunes esquerdes del paviment. El cap d’Àrea del COEX, Jordi Garcia, ha explicat que s’han hagut de tancar alguns trams més deteriorats, cosa que suposarà que s’estrenyi la calçada en alguns punts.

El cap d’Àrea del COEX, Jordi Garcia, ha explicat que la setmana passada, juntament amb el Comú d’Ordino, es va fer una inspecció visual de la carretera, i que s’ha procedit a reparar diverses esquerdes del paviment, perilloses sobretot per als ciclistes. Prèviament, el COEX va netejar la neu acumulada, que en alguns casos arribava als tres metres, amb l’ajuda de tres pales i dos turbines que van treballar durant dos dies.

Està previst que el Coll d’Ordino es reobri de cara a la setmana vinent, tot i que després de fer la inspecció, s’ha decidit per precaució assegurar i tancar alguns trams puntuals més malmesos, cosa que suposarà que s’estrenyi la calçada i que els vehicles hagin de circular més lentament, tot i que no es tancaran carrils sencers.

De cara a la tardor s’enllestirà l’estudi que ha de determinar el cost que tindran els treballs per fer una millora integral de la via, i evitar que s’hagi de tancar a l’hivern per motius de seguretat. Cal tenir en compte que la plataforma té una mala estabilització pel fet de tenir pocs drenatges, el mal estat de la barrera de seguretat, i el perill de caiguda de blocs i pedres que pateix. Per aquest motiu, Garcia estima que la inversió haurà de ser important i que no es podrà fer tota en un sol any.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada