La setmana de la caça de l’isard s’ha tancat amb un total de 80 captures, de les 96 que s’havien autoritzat. Es confirma així la tendència a la baixa del nombre d’animals abatuts, que és lleugerament inferior al nombre de peces adjudicades, que des del Cos de Banders s’atribueix al fet que els caçadors són cada vegada més selectius en el moment d’escollir la peça que han d’abatre.

La setmana de la caça d’enguany va començar el passat diumenge 16 de setembre i ha finalitzat aquest diumenge dia 23 amb la participació de 537 caçadors agrupats en un total de 44 colles. S’ha tancat amb un total de 4 expedients sancionadors per infraccions diverses: abatre un mufló quan aquest període de caça no ho permet, ferir un isard i no comunicar-ho al Cos de Banders, superar en una el nombre de captures adjudicades a una colla, I abatre un isard i no anellar-lo.

Així mateix, des del Cos de Banders s’està investigant la informació rebuda per part dels Agents Rurals de Catalunya a la mort d’un cabrit d’isard per part d’un col·lectiu de caçadors.

D’altra banda, s’han recollit 49 mostres de melsa que continuar permeten al Departament de Medi Ambient conèixer l’estat sanitari de la cabana d’isards al Principat. En aquest sentit, des del Cos de Banders s’agraeix la participació dels caçadors tant en la recollida de mostres biològiques dels animals com en el recompte general. També es valora molt positivament la zona establerta a la boca nord dels túnels dels Dos Valires per efectuar el control dels isards abatuts. En aquest punt es van controlar 72 isards. La resta (8) van ser controlats pels efectius del Cos de Banders distribuïts pel territori.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada