isards

La setmana de la caça de l’isard s’ha tancat amb un total de 106 captures, davant d’un total de 127 autoritzades. Des del Cos de Banders es valora que el fet que no s’hagin assolit el total de les captures autoritzades es produeix perquè els caçadors són cada vegada més selectius en el moment d’escollir la peça que han d’abatre.

La setmana de la caça s’ha celebrat entre els dies 13 i 20 de setembre i des del Cos de Banders s’han realitzat un total de 106 controls de peces capturades i se n’ha fet la corresponent fitxa de control morfobiomètric. A més, des del Cos de Banders s’ha constatat en un sol cas una irregularitat per no haver donat avís de captura en el termini previst de 24 hores.

Els caçadors tenen temps fins el proper 5 d’octubre per retornar les anelles obertes que no han estat controlades pel Cos de Banders al Ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat.

Al llarg de la setmana, un total de 18 efectius del Cos de Banders d’Andorra han realitzat controls i vigilàncies per tot el territori així com s’han establert punts de control de les peces capturades. Els banders han remarcat la bona col•laboració dels caçadors a l’hora d’efectuar aquests controls.

El Ministeri va constatar enguany un índex de creixement del 23,4% de la població d’isards, el que va permetre establir una captura per a colles de quatre caçadors. Així, han participat un total de 467 caçadors organitzats en un total de 48 colles.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada