El Departament de Patrimoni Natural i el Cos de Banders han informat que durant la setmana de la caça de l’isard el Cos de Banders ha realitzat un total de 69 controls de peces capturades, confeccionant la corresponent fitxa de control morfobiomètric.

A més dels controls, s’han recollit diverses mostres de melsa d’alguna de les peces capturades que, posteriorment, seran analitzades per comprovar si existeix la presència de pestivirus a l’espècie. Des del Cos de Banders s’ha fet especial èmfasi en l’elevat grau de col·laboració del col·lectiu de caçadors.

El balanç final de les peces capturades serà oficial demà dimarts, ja que els caçadors, com preveu el reglament, tenen fins a 24 hores per donar l’avís de la captura. Aquet fet porta associat que durant el dia d’avui hi pugui haver altres controls. La setmana de caça de l’isard es va iniciar el passat 15 de setembre i ha finalitzat aquest diumenge,

El Cos de Banders informa que tots els controls s’han realitzat d’acord a la llei i no hi ha hagut constatacions d’irregularitats.

Des del departament de Patrimoni Natural i el Cos de Banders, és lamenta el malaurat accident patit per un caçador que trobant-se en acció de caça va patir diverses ferides de consideració, desitjant-li una ràpida recuperació.

Una vegada finalitzat el període de caça, d’acord amb el que preveu l’article 29 del Reglament de gestió i caça de l’isard, cada colla de caçadors està obligada, en el termini de 15 dies naturals, a lliurar totes les anelles de captura al Departament de Patrimoni Natural, exceptuant les anelles de les captures efectuades i controlades pel personal de l’Administració en el moment del control morfobiomètric, que no s’hauran de retornar. El termini pel retorn de les anelles finalitza el 7 d’octubre de 2013.

(Foto. ANA)

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada