La Setmana Cultural Russa portarà artistes de prestigi internacional

El consell de ministres ha aprovat el conveni de col·laboració entre el Govern, Andorra Turisme i l’empresa estatal russa de concerts Sodruzhestvo per a l’organització de la Setmana Cultural Russa a Andorra, del 17 al 21 febrer.

El programa elaborat per Sodruzhestvo inclou espectacles de diverses disciplines artístiques, un cicle de pel·lícules russes contemporànies i tres exposicions relacionades amb el cinema i dedicades a reproduccions de cartells de cinema rus dels anys 30, còpies de dibuixos originals del director  Serguei Einsenstein i una mostra de joves pintors sobre cinema. En paral·lel, s’ha programat una quarta exposició dedicada a objectes d’artesania.

La setmana cultural s’iniciarà el dia 17 amb una gala d’inauguració, que recollirà una mostra de les actuacions que tindran lloc durant la setmana. Entre el centenar d’artistes que hi participaran podem destacar:

-El Ballet Estatal d’Igor Moiseiev, creat l’any 1937 i considerat un dels millors ballets russos.

-La Formació de Cant i Dansa de l’Acadèmia Estatal, grup Piatniski, fundat el 1911i que ha rebut al seu país, entre d’altres distincions les ordres del treball i dels Amics del Poble.

-El Cor Estatal Sveshnikov, creat el 1936 i el grup més conegut mundialment

-Iuri Laptev, baríton i director del teatre de l’Òpera Bolshoi i del teatre Mariinsky de Sant Petersburg

-Venorika Djoeva soprano del teatre Bolshoii i guanyadora del premi Maria Callas de cant l’any 2005

-Boris Andrianov, violoncel·lista, que ha actuat amb la Filharmònica de Berlín i amb la Toquio Metropolitan Orchestra, entre d’altres.

-Vladimir Ovchinnikov, pianista que col·labora regularment amb la Royal Philarmonica Orchestra de Gran Bretanya i les orquestres Sinfòniques de Chicago, Mont-real, Tòquio, Zurich….

El conjunt d’actuacions s’han programat en els escenaris següents: el Centre de Congressos d’Andorra la Vella, el Centre Cultural i de Congressos lauredià, l ’Auditori Nacional d’Andorra a Ordino i l’església parroquial de Sant Esteve.

El conveni preveu que la companyia estatal russa es faci càrrec de totes les despeses de desplaçament i del caixet dels artistes mentre que el Govern i Andorra Turisme assumiran la producció i la difusió. Tots els concerts seran gratuïts.

El ministeri de Cultura contactarà amb l’associació Casa Rússia Andorra per demanar la seva col·laboració en els actes de la setmana cultural russa.

El Govern ha volgut destacar la col·laboració del ministeri de Cultura rus i de l’ambaixador de la Federació Russa a Andorra.

TOTES LES NOTÍCIES