institut musica

El conjunt de les 14 activitats organitzades per l’Institut de Música d’Andorra la Vella durant la 8a Setmana Cultural ha atret un total de més 450 alumnes del centre educatiu de la parròquia.

Entre les propostes més participatives es pot destacar la Masterclasse de Flamenc, a càrrec del guitarrista Manuel Alonso, en la qual s’hi va practicar instruments com guitarra, piano, saxòfon i flauta i el Taller Taverna Folk, conduït per Elias Porter, on es van constituir 10 grups instrumentals amb 30 ballarins.

Una vuitantena d’alumnes es van reunir al taller d’improvisació “Músiques amb denominació d’origen”, animat per Albert Gumí. I el taller dedicat exclusivament als professors de l’Institut va ser el de més èxit de participació de les darreres edicions de la Setmana Cultural. Uns tallers que van destacar pel fet d’abordar la improvisació, el flamenc i la música tradicional, uns aspectes que no s’acostuma a treballar i que no són inclosos en el programa pedagògic. Així, la Setmana Cultural de l’institut haurà estat una ocasió excepcional i enriquidora per als alumnes, que hauran pogut copsar la importància i la riquesa dels estils i d’aquests llenguatges musicals.

L’enregistrament del conte radiofònic Els Manairons” es va desenvolupar durant tres dies, amb narració i diàlegs, i l’acompanyament de diverses interpretacions musicals. S’hi va integrar 5 narradors, dotze músics i un grup de cant coral format de trenta alumnes. La gravació serà emesa per Ràdio Nacional d’Andorra.

Un centenar dels alumnes més joves de l’Institut de Música es van concentrar en els tallers “Mini compositors”, “Llegenda d’Amatarasu” i “El Manairó de l’acordió”.

La taula rodona “Revolució escènica entre dos segles”, animada per David Sanz – responsable de l’Institut de Música -, a càrrec de Joan Anton Rechi i Manuel Pujadas, va congregar una quarantena de persones. I el taller “Decoració IM” va comptar amb una munió d’alumnes i molts professors, tots motivats per la redecoració del seu centre educatiu, el disseny de motius musicals i la realització de les tasques, que no ha finalitzat i que es perllongaran, fins a finals d’aquest mes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada