La Serenalla Market potencia la vessant participativa i creativa

El Comú de la Massana ha presentat la segona edició de la Serenalla Market, un esdeveniment d’oci multidisciplinar al voltant de la idea de vida saludable i creativitat, que tindrà lloc del 18 al 21 de juliol.

“La Serenalla Market va néixer com a contrapunt als esdeveniments esportius que s’organitzen al Principat durant l’estiu. La Serenalla és un producte per a tots els públics, vinculat a la natura i a la vida sana, per compartir experiències en un entorn natural”,explica el conseller de Turisme, Comerç i Dinamització, Sergi Balielles.

Durant quatre dies, el renovat parc del Prat Gran serà l’escenari de la Serenalla Market, que porta el nom de l’espècie endèmica del Parc Natural del Comapedrosa.

La Serenalla Market consta de diverses zones concebudes com espais oberts, per fomentar l’intercanvi d’experiències i vivències.

“Hi haurà cinema a l’aire lliure, molts tallers artístics, l’espai Àgora per debatre i compartir, música en viu… volem que la gent acabi ballant”, explica la directora tècnica, Isabel Rodrigo, que afegeix que “pel que fa a l’activitat comercial hi trobarem una oferta diferencial, que no trobem dins els circuits habituals del Principat”. A més, hi haurà de nou una àmplia zona de foodtrucks, amb una oferta creativa i de qualitat per fer un mos o prendre alguna cosa en qualsevol moment del dia.

En un dels estands hi trobarem l’oferta comercial artística, amb dos autors del país –Gemma Piera i Joan Canal (autor de la Gran Fita, l’obra que presideix el cim del Comapedrosa)- i tres artistes de fora: Jordi Sarrate, Ezequiel Être Art i Martín Rodríguez.

A més, també hi haurà creació artística en viu, ja que diferents artistes elaboraran dos gran murals, en diferents punts del parc. “Es tracta que l’artista actui i el públic pugui veure el procés creatiu, com s’expressa, els moments d’alts i baixos en el procés…” explica Eva Martínez, coordinadora de la part artística, que també inclou onze tallers per a infants i, en aquesta segona edició, també per a adults. Les propostes són tan variades que van des del fang a un taller tridimensional, de costura, joieria o de cub rubik.

La vessant participativa és important en tota l’oferta de la Serenalla i especialment a l’espai Àgora, on compta l’opinió de tothom Hi haurà cinc taules rodones sobre el creixement sostenible de les ciutats, periodisme i postveritat, estils de vida, límits a l’esport i educació. A més, també s’ha organitzat un club de literatura, amb lectura de textos.

La filosofia de vida que vol transmetre la Serenalla queda reflectida a l’espai de masterclasses, on s’hi farà ioga i altres disciplines a l’aire lliure.

Amb aquesta àmplia programació es pretén que els visitants de totes les edats puguin passar els quatre dies al Prat Gran participant en les activitats i gaudint de les propostes. L’acte inaugural serà el dia 18 de juliol, a les 17 h, i serà obert a tothom.