cinca 1
El ministre de Finances, Jordi Cinca, ha passat per Ràdio Nacional per explicar com s’ha gestionar i el que ha passat amb BPA des de la nota del FINCEN ara fa un mes. Cinca ha avançat que el Govern encara desconeix els resultats de l’auditoria de Price Waterhouse ja que l’empresa ha d’analitzar el possible contagi de comptes i productes bancaris pels actius dolents. Cinca ha assenyalat a més que la directora de l’INAF, Maria Cosan, anirà a Washington amb la intenció de col·laborar amb les autoritats nord-americanes i explicar què ha fet Andorra en aquesta crisi.

El ministre de Finances ha explicat que encara no disposa dels resultats de l’auditoria encarregada a Price Waterhouse Coopers als acitus de BPA però assegurà que aportarà molta més informació sobre els diners procedents dels quatre casos de blanqueig denunciats pel FINCEN. Pel que fa a la resta dels actius, Cinca ha assenyalat que l’anàlisi és complex pel risc de contaminació dels diners.

Cinca ha dit que Andorra necessita explicar l’actuació de les autoritats a l’exterior. I amb aquesta intenció, i la de col·laborar, viatjarà la directora de l’INAF, Maria Cosan, a Washington.

El ministre de Finances ha afirmat que la nota del FINCEN va provocar el tall de les corresponsalies per operar en dòlars i no la intervenció i ha confirmat que hi va haver un moment de pànic perquè aquest tall s’estengués a tota la resta de bancs. A més, ha negat que s’haguessin avançat les eleccions perquè el Govern conegués la publicació de les autoritats nord-americanes. En aquest sentit, ha dit que s’ha de separar l’actuació de Jaume Bartumeu com a polític i com a advocat dels principals accionistes de BPA.

2 comentaris

  1. Qui ha arribat a conèixer el Ministre Cinca, sap molt bé cóm és aquest senyor i sap que en el seu discurs hi ha mentida i veritat. Jo senzillament no me’l crec.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada