La Semtee tanca el 2014 reduint el dèficit fins als 1,9 MEUR i amb un flux de caixa positiu

caldea

L’assemblea general ordinària de la Societat d’Economia Mixta del Centre Termolúdic d’Escaldes-Engordany (Semtee), reunida aquest dimarts al vespre, ha analitzat el resultat de l’exercici 2014 de Caldea i Inúu, que es va tancar amb un dèficit d’1,9 milions d’euros i un flux de caixa positiu d’1,4 milions d’euros. El seu director general, Miguel Pedregal, ha valorat molt positivament que s’hagi reduït el dèficit –el 2013 va ser de 3,6 milions d’euros– i que s’hagi passat d’un flux de caixa negatiu de 230.000 euros a un de positiu d’1,4 milions d’euros, cosa que significa “que hi ha una tendència positiva i clara de recuperació”. A més, aquesta tendència es continua notant el 2015 i es confia que es tancarà l’exercici amb unes pèrdues de només 775.000 euros i un flux de caixa de 2,3 milions d’euros.

El director general de Caldea-Inúu, Miguel Pedregal, ha explicat que el 2014 va ser “un any de recuperació i favorable” tot i que encara cal millorar el resultat. De fet, els usuaris d’Inúu es van triplicar, passant de 10.000 a 30.000, i Caldea va tenir un lleuger descens de 2.000 usuaris que fan que la freqüentació global hagi passat de 302.000 a 317.000 usuaris. Aquestes xifres, sumades a l’augment de socis, que han passat de 900 a 1.400, fan que la facturació hagi augmentat un 8% i que el resultat net comptable hagi millorat notablement, reduint el dèficit de 3,6 milions el 2013 a 1,9 milions d’euros el 2014.

A més, Pedregal ha valorat molt positivament el canvi de tendència del flux de caixa –el resultat en què no es tenen en compte les amortitzacions de les obres d’Inúu–, que ha passat de ser negatiu en 230.000 euros a ser positiu en 1,4 milions d’euros, cosa que “dóna estabilitat a l’empresa perquè vol dir que genera recursos”.

Pel que fa al 2015, l’assemblea general va aprovar el pressupost d’aquest exercici, que Pedregal ha qualificat d'”ambiciós i exigent”, ja que es vol aconseguir reduir el dèficit fins als 775.000 euros “per apropar-se cada vegada més a zero” i incrementar el ‘cash flow’ fins als 2,3 milions d’euros. El director confia que aquest resultat es pugui complir, i més tenint en compte que durant el primer trimestre de l’any s’ha aconseguit un superàvit de 500.000 euros, superant el resultat del mateix període de l’any anterior. Tot i això, ha reconegut que el resultat final no podrà ser positiu ja que els mesos de primavera i de tardor, que no estan inclosos en el primer trimestre, són períodes deficitaris. Pedregal també ha indicat que durant el primer trimestre d’enguany s’ha notat una petita millora en facturació, sobretot pel que fa a l’activitat de restauració i de tractaments.

Projectes futurs
Finalment, durant l’assemblea general també es van donar a conèixer els plans de futur de l’empresa, que passen per una renovació de les instal·lacions de Caldea, i la inclusió d’espectacles i animacions al centre. Així mateix, també hi ha una aposta per l’estratègia digital de l’empresa amb la construcció de noves plataformes web i el protagonisme de la gestió de les xarxes socials.

D’altra banda, per al 2016 es preveu la presentació d’una nova zona infantil, que serà el primer ‘spa’ infantil del món, amb piscines, jacuzzis i altres elements típics dels ‘spas’ per a adults, tot adaptat per a nens. Amb aquest nou espai, la Semtee pretén atraure al gran volum de públic turista familiar que visita Andorra i créixer significativament en volum de visites.

A més de l’anàlisi de la marxa de l’empresa i la revisió dels plans estratègics, es va renovar la llista dels membres del Consell d’Administració i es van aprovar uns estatuts que actualitzen el marc de funcionament de la vida de l’empresa, que en alguns casos havien quedat desfasats pel pas del temps des de la fundació de la Societat Anònima.

(Text i foto: ANA)