assandca

L’Associació Andorrana contra el Càncer (Assandca) organitzarà el proper dissabte dia 17 la segona jornada de ‘cycling’ al Centre Esportiu del Serradells, que consistirà en quatre sessions d’una hora de ‘spinning’, perquè la gent pugui col·laborar amb l’associació. Per tal de fer-ho, els participants hauran de pagar 15 euros per participar en cadascuna de les sessions i rebran una samarreta i avituallament per les classes, que comptaran amb un total de 70 bicicletes per sessió. A més, una de les empreses col·laborades oferirà una sessió especialitzada per la detecció del càncer prematur de pell. Els diners recaptats en la jornada serviran per finançar el cost del transport de les persones afectades a Barcelona, Lleida o França.

Aquesta és la segona iniciativa que es realitza d’aquest estil per part de l’Assandca, després de la ruta 266, que es va realitzar l’any passat “amb un èxit profund”, segons el president de l’Assandca, Josep Saravia. La finalitat d’aquesta iniciativa és finançar el projecte principal de l’associació i uns dels grans problemes de les persones afectades pel càncer, el transport.

Actualment, l’Assandca ja disposa d’un conveni amb una empresa d’autocars per tal d’ajudar tots aquells pacients i acompanyants que es desplacen a Barcelona, per realitzar els diferents tractaments, el que suposa al voltant de 80 viatges mensuals. Tot i això, Saravia també ha explicat que de moment encara no disposen d’ajuts per realitzar aquests serveis.

De moment, encara no hi ha convenis amb altres empreses per ampliar aquests serveis a Lleida o França, tot i això des de l’associació se segueix treballant en aquest aspecte, “seguim tenint molta demanda de transport”. Saravia també ha manifestat que els agradaria obrir nous projectes, com unes gorres especials per a les afectades del càncer de mama, però de moment encara no ho poden assumir: “la gran majoria del nostre pressupost va destinat al transport”.

A més, Saravia s’ha mostrat descontent per la manca d’actuació dels partits polítics “encara no s’ha acostat cap partit polític per parlar de la Llei d’acompanyament o la Llei de l’oblit”.

L’objectiu prioritari de la jornada es aconseguir prop de 4.300 euros, una xifra que els permetria continuar amb aquest projecte, per alleugerir en una petita part una malaltia tan greu com el càncer.

(Text i foto: ANA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada