La 2a edició del ‘Reviu l’Aperitiu’ arrenca amb 18 establiments adherits i activitats cada diumenge

La segona edició del Reviu l’Aperitiu ha arrencat aquest diumenge amb un total de 18 establiments adherits, el que suposa una important disminució respecte a la convocatòria de l’any passat, quan van arribar fins als 27. Segons ha manifestat la vicepresidenta de l’Associació de Comerciants i Empresaris Lauredians (ACEL), Amparo Rivero, alguns restauradors han tancat les seves portes però els que hi participen ho fan amb ‘moltes ganes’, ja que ells mateixos ho van demanar. Entre les novetats d’enguany hi ha l’organització d’espectacles infantils i lúdics cada diumenge i la introducció d’un passaport com el de la Ruta de la Tapa amb el qual es pot guanyar un viatge a Sant Antoni de Calonge, a la Costa Brava. Des d’aquest dissabte fins l’1 de juliol les terrasses de Sant Julià oferiran una canya o vermut i una tapa amb preus ‘adaptats a l’economia del país’, com ha remarcat la cònsol major de la parròquia, Montserrat Gil.

El barri de Rocacorba, al final de l’Avinguda Canolich en direcció a la capital, ha donat aquest diumenge el tret de sortida a la segona edició del Reviu l’Aperitiu, una iniciativa que tot i haver perdut gairebé una desena d’establiments participants, manté una bona acollida entre els restauradors i els lauredians, segons ha explicat la vicepresidenta de l’ACEL Amparo Rivero.

L’objectiu, com ha indicat la cònsol major de la parròquia, Montserrat Gil, és ‘reviure la parròquia, sobretot els diumenges’.

Per aconseguir-ho, a més de l’oferta de les terrasses de vermut o canya i tapa amb preus de 2 a 3,50 euros aproximadament, també s’han programat activitats cada diumenge. Espectacles infantils, esportius, la Fira Oh!fertes o passejades en poni són algunes de les opcions que ofereix el Comú de Sant Julià amb la col·laboració de l’ACEL i la Taula de Turisme de la parròquia.

A més, com ja es fa amb la Ruta de la Tapa, enguany s’ha introduït el sistema de passaports perquè aquells que gaudeixin del vermut en els diferents establiments omplin de segells el seu document i puguin guanyar dos viatges a Sant Antoni de Calonge.

Respecte a la disminució d’establiments, des de l’ACEL han exposat que estan treballant per ampliar el nombre de participants de cara a properes edicions, amb un contacte directe amb els restauradors i amb la interacció a través de la pàgina web. A més, tot i que la climatologia no ha ajudat gaire a poder avançar l’obertura de les terrasses, Rivero ha assegurat que a Sant Julià ‘hi ha molta cultura de carrer’ i el Reviu l’Aperitiu junt amb la Ruta de la Tapa tenen molt d’èxit.

Tots els diumenges fins l’1 de juliol, coincidint amb l’Aplec de Sant Josep Maria Escrivà de Balaguer, d’11 a 14 hores, els lauredians podran gaudir del vermut a les terrasses i l’animació al carrer.

TOTES LES NOTÍCIES