La World Robotic Olympiad (WRO), l’olimpíada mundial de robòtica, arriba a la segona edició de la mà d’Andorra Telecom. Aquesta prestigiosa competició internacional de robòtica celebra el dissabte 11 de juny la seva final al Centre de Formació Professional d’Aixovall amb la participació d’un total de vuit equips. La missió que els vuit equips tenen plantejats per aquesta nova edició és la de recollir residus i dipositar-los en els espais habilitats per al seu tractament. Aquesta disciplina comença a formar part dels currículums de formació del país.

 La World Robotic Olympiad (WRO), l’olimpíada mundial de robòtica, viurà la seva segona edició el proper dissabte 11 de juny al Centre de Formació Professional d’Aixovall, amb la participació d’un total de vuit equips. L’equip guanyador es classificarà per la següent fase de la competició que es disputarà a Barcelona, mentre que la final mundial tindrà lloc a l’Índia. Aquesta prova comptarà amb vuit participants que han quedat classificats d’un total de 54. Les dues categories en què hi participaran són ‘Elementary’, per a joves entre 7 i 12 anys, i ‘Junior High’, per a estudiants entre 13 i 15 anys.

Els robots que presentaran els alumnes tenen la missió de recollir residus i traslladar-los a les àrees de recollida i tractament. La dificultat afegida és que el robot haurà d’identificar el tipus de residu que recull, i poder dipositar-lo als contenidors adients. La WRO és una competició mundial educativa en la qual es proposa als joves reptes a través de la construcció i programació d’un robot. Des de la primera edició ja són diferents els centres escolars que hi participen i imparteixen classes d’electrònica i robòtica.

El director de Relacions amb el Client d’Andorra Telecom, Josep Vilana, ha presentat aquest dimarts aquesta segona edició, organitzada per AndoRobots, on hi participen el Centre de Tractament de Residus, SA (CTRASA), entre altres empreses. Un dels objectius que assenyala Vilana és el de “trencar tabús i animar-los a ser futurs científics, ingeniers i inventors”.

(Text i foto: ANA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada