La Policia andorrana va rebre ahir la visita oficial d’una delegació de la Secretaria General d’Interpol emmarcada dins del programa de visites per “la revisió dels estàndards de qualitat” de la nostra Oficina Central Nacional (OCN) d’Interpol a Andorra.

El grup d’experts va fer una presentació sobre el funcionament de l’organització INTERPOL i les seves noves eines a la Sala d’actes dels despatx central de la Policia. La conferència va ser inaugurada pel MI Sr. Xavier ESPOT ZAMORA, Ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, i el Director de la Policia, Jordi Moreno, amb l’assistència de Magistrats del Tribunal de Corts, de la Fiscalia General i la Batllia d’Andorra, així com alts comandaments del personal Policial i investigadors.

Andorra es va adherir a l’Organització Internacional de la Policia Criminal Interpol (OIPC-Interpol) l’any 1987, actualment formada per 192 països membres. L’OCN Andorra forma part de la nova Oficina de Cooperació Policial Internacional, adscrita a la Direcció de la Policia. La seva funció és assegurar i desenvolupar la mútua cooperació policíaca a nivell internacional, tenint sempre en compte la necessitat de vetllar pels drets humans, i de promoure la creació de projectes en la lluita contra el crim. La cooperació es basa sempre en el principi de la no intervenció en assumptes que revesteixen caràcter polític, militar, religiós o racial. La Policia andorrana a banda de treballa amb l’INTERPOL en matèria de cooperació policial, també participa activament en el seu funcionament organitzatiu, notablement per la regió Europa, des de que el Cap de la OCN d’Andorra va ser elegit membre del Comitè Europeu d’Interpol l’any 2016 i fins el 2020.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada