Mozilla ha presentat el seu tercer informe sobre la salut en la xarxa, en el qual a partir d’entrevistes amb experts, anàlisis i visualització de dades pren la temperatura d’internet.

Segons aquesta empresa, en 2019 la salut d’internet ha millorat respecte als anys anteriors gràcies a la millora de les polítiques de protecció de dades com el recentment aprovat Reglament General de Protecció de Dades a la Unió Europea. Amb tot, la companyia també ha alertat en el seu informe sobre els riscos que comporten les tecnologies d’identificació facial o el desenvolupament de la Intel·ligència Artificial. Per a Mozilla aquestes tecnologies podrien fer acréixer les injustícies que existeixen en les nostres societats.

Des de l’informe es valoren algunes tendències positives que està vivint la xarxa. En aquest cas se citen els esforços que les institucions estan duent a terme per a convertir-se en un contrapès de les grans corporacions tecnològiques.

Per contra, Mozilla considera que els riscos són profunds. En el cas de la censura d’internet, malgrat constatar que existeixen menys apagades de la xarxa -188 en total- s’han detectat noves formes de repressió com l’alentiment d’internet perquè a vegades enviar un tuit sigui una tasca que pot arribar a les dues hores.