La Sala d’exposicions obre temporada amb una mostra del prestigiós artista francès Claude Viallat

La Sala d’exposicions obre temporada amb una important mostra del prestigiós artista francès Claude Viallat El ministre de Cultura, Albert Esteve, ha presentat aquest dilluns en roda de premsa l’exposició “Claude Viallat, als marges de la pintura” que es podrà veure a la sala d’exposicions del Govern entre el 15 de gener i el 24 de març.

La mostra és una retrospectiva de l’obra de l’artista plàstic francès Claude Viallat entre els anys 1966 i el 2012. Aquesta exposició va obrir portes el 7 de juliol passat al Touquet Paris-Plage. Ha estat la col·laboració amb el municipi i el ministeri de Cultura que ha permès que ara arribi a la sala d’exposicións del Govern.

El ministre de Cultura s’ha mostrat especialment satisfet d’inaugurar l’any 2013 amb un dels artistes internacionals “capdavanters en el seu àmbit”.

Albert Esteve ha recordat el llarg currículum de Viallat, que va protagonitzar una exposició al Centre Pompidou el 1982, va representar França a la Biennal de Venècia l’any 1988 i condecorat amb la Legió d’Honor.

Ha destacat també el fet que el pintor lideres el moviment “Suports/Surfaces”, “possiblement el darrer moviment francès d’avantguarda de l’època moderna”.

Han acompanyat al ministre, l’artista i el comissari Henry Périer. Périer ha agraït al Govern l’interès en una mostra, que “fa deu anys” que vaig proposar al ministeri. Ha destacat igualment la gran influència de Viallat sobre molts artistes i la repercussió que té en països com Alemanya, els Estats Units, la Xina i el Japó. L’exposició a Andorra és, segons Périer, l’oportunitat de començar a parlar de Viallat “al món hispànic”.

Viallat, nascut el 1936, és membre fundador del moviment Supports/Surfaces i la seva obra n’encarna l’estètica. En persegueix incansablement l’experimentació constitutiva. El seu treball, un terme que la teoria de Supports/Surfaces oposa a art o a creació artística, es fonamenta en la repetició d’una forma simple que funciona com a logotip. Però la forma, suposadament trobada a l’atzar, i la seva aplicació sobre un suport que provindria dels jocs decoratius de l’hàbitat mediterrani, no són indefinides, com massa sovint s’ha dit o escrit. Es tracta d’una forma orgànica amb significats innegablement antropomòrfics. L’ús d’aquesta forma, per tant,  permet la desconstrucció efectuada del quadre en els seus constituents

materials, permet reprendre, com a l’origen, el treball de la pintura, organitzar l’enllaç dialèctic entre la pràctica i la teoria.

La seva obra es caracteritza per la sumptuositat del color que l’imposa com un dels grans coloristes de la història de la pintura occidental.

Les obres de Claude Viallat s’han exposat a Europa, Amèrica i Àsia, tots els llocs dedicats a la presentació de l’art modern i contemporani, i estan presents en la majoria de grans col·leccions públiques i privades.

L’exposició es podrà veure fins al 24 de març a la Sala d’exposicions del Govern, dins de l’horari següent:

· De dimarts a la tarda a dissabte de 10 a 13 h i de 16 a 20 h

· Diumenges de 10 a 14 h

 

TOTES LES NOTÍCIES