La sala d’exposicions ‘la Cuina’ de la Seu d’Urgell inaugurarà avui a les vuit del vespre, la instal·lació ‘Forest Art’ de Martí Boada, i es comptarà amb la presència del mateix científic.

Forest Art’ neix de l’observació de la natura, leitmotiv i obsessió de l’autor. D’aquesta manera fa les seves primeres passes per apropar les seves reflexions sobre el paisatge.

Martí Boada és professor titular del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i investigador de l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la mateixa universitat. Assessor científic de la UNESCO, en l’àmbit de conservació de les Reserves de la Biosfera. El seu treball és la conseqüència de molts anys d’observació socioecològica i esdevé una manera de divulgar la recerca naturalística a través de l’art.

Forest Art és una meravella i un aparador dels fenòmens naturals, dels miracles que passen inadvertits entre les persones que, tot i no ser-ne conscients, formen part d’una totalitat canviant, evolutiva i arrasadora: “la natura és fantàstica: no cal ser un investigador o un diletant per a fer-la pròpia. Perquè ens trobem en ella. Per tant, l’espectador es reconeix com a part de la meva obra. Som natura”.

Aquesta mostra, que s’inclou en el VII Cicle d’Art Contemporani d’aquesta sala urgellenca, situada al centre cultural Les Monges, es podrà visitar fins el 29 de setembre, de dimarts a divendres, de cinc de la tarda a nou del vespre, i dissabtes de deu del matí a dues del migdia. L’entrada és lliure.

Val a dir també que l’exposició de Boada proposa activitats pedagògiques adreçades als alumnes de la Seu d’Urgell.