La sala de vetlla de Sant Julià de Lòria estarà operativa d’aquí a un any

La germandat de Sant Sebastià i el Comú de Sant Julià de Lòria han signat aquest diumenge un conveni per convertir una casa de la placeta del Callís de l’Isla, propera a l’església parroquial, en la sala de vetlla del Comú. Amb la signatura del conveni, que s’ha fet coincidir amb la tradicional escudellada de Sant Sebastià, s’han formalitzat les bases del projecte. Segons els signants del conveni, d’aquí a un any la sala de vetlla ja estarà operativa.

‘És una demanda que se’ns feia des de feia molt temps des de la germandat de Sant Sebastià i la pròpia gent de la parròquia i estem contents perquè és un servei més, tot i que no sigui un servei molt agradable per tothom’, ha dit la cònsol major de Sant Julià de Lòria, Montserrat Gil, que ha destacat també la ubicació de la futura sala de vetlla: a prop de l’església i amb una placeta al davant.

A aquest nou equipament per a Sant Julià s’hi podrà accedir des de la placeta Callís d’Isla i tindrà una sala d’espera a la planta baixa mentre que a la primera planta hi haurà dues sales per a diferents usos i emmagatzematge.

‘Nosaltres esperem que el dia 20 de gener de l’any que ve puguem inaugurar l’equipament oficialment’, ha explicat Gil, que ha defensat que la prioritat del Comú és que es pugui inaugurar abans, però en previsió de les possibles incidències que es puguin produir durant l’adequació de la casa han considerat finalment donar el termini d’un any, ‘per considerar que seria més viable’.

Les obres tenen un pressupost de 120.000 euros, dels que se’n farà càrrec el consistori lauredià, mentre que la germandat de Sant Sebastià assumirà les despeses dels estudis i projectes tècnics que estan valorats en uns 10.000 o 12.000 euros.

El president de la germandat de Sant Sebastià, Enric Naudi, ha declarat sentir-se ‘alleujat i amb la sensació d’haver fet la feina ben feta’ després de la signatura del conveni.

‘Portàvem molt temps primer intentant trobar un local adequat, a prop de l’església i que es pogués utilitzar pel que es necessita, i això sempre ha estat molt complicat. I a més, trobar un preu que la germandat pogués assumir’, ha dit Naudi, que ha agrait la complicitat amb el Comú. ‘Quan vam trobar el local sabíem que ja ho teníem mig aconseguit’, ha assenyalat.

L’equipament, que disposa d’espai per a vetllar a una persona, tindrà un lloguer simbòlic d’un euro a l’any durant els propers vint anys.

TOTES LES NOTÍCIES