La Ruta Quetzal, al Cicle de Cinema de Muntanya i de Viatges

La dissetena edició del cicle de Cinema de Muntanya i de Viatges, que des de fa cinc anys organitzen conjuntament Ordino i la Massana, proposa per aquest dimecres “La Ruta Quetzal”, una xerrada a càrrec del massanenc Juan Ignacio Pieras, investigador, biòleg i doctor en genètica molecular, especialista en formació i educació i gran apassionat de l’esport i la muntanya.

Pieras explicarà la seva experiència com a part de l’equip que durant trenta-cinc dies va acompanyar i coordinar més de dos cents joves que van realitzar la famosa Ruta Quetzal, el projecte impulsat per l’aventurer Miguel de la Quadra-Salcedo, des de fa més de trenta anys. Va ser durant l’estiu del 2011 i ara Pieras ha preparat un muntatge fotogràfic per exposar la seves vivències. L’empresa no va ser fàcil, perquè a banda d’haver de passar un procés de selecció molt rigorós, que incloïa fins i tot tècniques de supervivència, van haver d’emular la ruta, principalment pel Perú, que el religiós i viatger Baltasar Jaime Martínez Campañón va realitzar al segle XVIII. Va acabar amb una experiència inoblidable, tant en l’àmbit aventurer com en l’àmbit humà. Demà, ell mateix compartirà l’aventura i establirà un col•loqui amb els assistents.

El Cicle consta enguany de cinc sessions: dues relacionades amb els viatges, que tindran lloc a la Massana, i tres més dedicades a la muntanya i a l’alpinisme i que tenen com a escenari l’Auditori Nacional a Ordino.

 

TOTES LES NOTÍCIES