La proposta de vacances de turisme El Cinquè Llac ha estat finalista als prestigiosos Premis Mundials de Turisme Responsable (World Responsible Tourism Awards) que s’han lliurat aquesta setmana en el marc de la fira de turisme World Travel Market, a Londres.

El projecte del Pallars Jussà ha competit amb d’altres iniciatives internacionals provinents de països com ara Sudàfrica, els Estats Units o bé l’Índia. A més a més, la proposta catalana ha rebut una menció especial ‘One to watch’ (iniciativa a tenir en compte) dins la categoria de Millor contribució a l’economia local.

El Cinquè Llac és una ruta circular de senderisme responsable i sostenible, en 5 etapes. L’itinerari de mitja muntanya i assequible a tota mena d’aficionats. Les etapes transcorren pel Pallars Jussà, el Sobirà i l’Alta Ribagorça. Al llarg de més de 100 km el senderista descobreix indrets com el pla de Corts, la vall Fosca, la vall de Manyanet i el llac de Montcortès. Un dels principals valors de la ruta és que la major part del recorregut es fa per camins de ferradura i corriols de muntanya (62%), alguns recuperats per a l’ocasió i d’altres ja marcats pels respectius consells comarcals. En cada etapa també hi ha trams per pista (26%) i carretera (12%).

Es tracta d’un projecte que va sorgir de la iniciativa privada i ha comptat, des de la seva fase inicial, amb el suport del Consell Comarcal del Pallars Jussà. L’ens comarcal va assumir la inversió d’arranjament i senyalització inicial dels itineraris, i hi ha col·laborat amb assessoraments i promoció turística. Per això, al lliurament de premis també hi ha estat el president comarcal del Jussà, Constantí Aranda.

L’objectiu és aconseguir que el territori implicat sigui una destinació turística de referència en qualitat i en sostenibilitat, tot consolidant el desenvolupament econòmic local del territori i la creació d’ocupació a la comarca.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada