ruta-ferro+La Ruta del Ferro nocturna i la Mola i la serradora de Cal Pal, a la Cortinada, han triplicat les visites durant el mes de juliol a la parròquia d’Ordino, segons les dades facilitades per l’Oficina de Turisme.

Al camí del ferro s’han realitzat un total de 307 visites guiades, 154 al juliol i 153 a l’agost, a diferència de l’any passat que es van fer un total de 175 visites, 47 al juliol i 128 a l’agost del 2013.

La descoberta de l’itinerari natural i cultural dirigit al públic familiar ha estat en funcionament tots els dijous, els divendres i els dissabtes al vespre amb la visita a la Mina de Llorts, i és un dels serveis turístics que tenen més bona acceptació entre tot tipus de públic.

El conseller de Turisme Bartumeu Gabriel ha reconegut que la nocturna ha estat un encert per complementar les visites de dia, també amb una tendència positiva: 3.310 visitants el 2014, 2.113 a l’agost i 1.197 al juliol, i 2.770 el 2013, 787 al juliol i 1.983 a l’agost. Les xifres definitives de les visites diürnes no es presentaran fins al tancament de les instal·lacions a l’octubre.

La mola i la serradora de Cal Pal, a la Cortinada, també ha incrementat les visites a l’estiu amb un total de 737 persones el 2014, 302 al juliol i 435 a l’agost. a diferència de les 183 que va rebre el 2013. Cal tenir en compte però que el 2013 l’equipament només es podia visitar contractant la descoberta al poble de la Cortinada, i aquest any s’ha optat per obrir-lo tots els dies.

Un altre fet destacable a la parròquia pel que fa a l’afluència de turistes, ha estat el servei de contractació de guies de muntanya que s’ha posat en marxa aquest any gràcies a la col·laboració entre el sector hoteler i el Comú d’Ordino. Un total de 265 persones, 85 persones el mes de juliol, i 180 persones a l’agost, s’han interessat per conèixer la riquesa natural de la parròquia posant-se en mans de professionals. El servei es podia contractar indistintament a l’Oficina de Turisme i als hotels que han col·laborat en la proposta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada