La Ruta de les Formatgeries visita l’obrador de formatges artesans Baridà

L’Espai Ermengol de la Seu d’Urgell proposa per aquest diumenge 23 de juliol una visita guiada a la formatgeria artesana alturgellenca Baridà, al poble de Bar, situat al municipi de Pont de Bar.

El preu de la ruta té un cost de 2 euros per persona, i inclou la visita guiada prèvia a  la sortida que es realitza a l’Espai Ermengol, amb la degustació dels formatges i mantega Cadí.

L’hora de trobada dels participants a aquesta visita és a les 10 del matí, a l’Espai Ermengol. Un cop finalitzada, a les 11 del matí, els participants es desplaçaran amb els seus cotxes particulars fins a Bar, on Xesco Buscallà, formatger i pastor, rebrà als visitants per presentar-los les seves cabres i oferirà un tast dels formatges que elabora.

Es prega que fer reserva prèvia trucant al 973 351511 o a reserves@turismeseu.com  fins a les dues del migdia del dia anterior a la sortida. Les places són limitades.

Formatge Baridà

Les característiques del formatge Baridà són les d’un formatge curat, elaborat amb la llet crua de les 130 cabres alpines de la pròpia explotació.

Degut a que les cabres s’alimenten de les pastures naturals que envolten el poble, la textura i gust del formatge varia al llarg de l’any, així com el tipus de vegetació.

En Xesco descriu aquestes variacions seguint els canvis estacionals. Així, a la primavera, el Formatge Baridà és molt suau, exquisit com a postres. A l’estiu és més curat i és boníssim amb amanides gregues. A la tardor i a l’hivern és un formatge extra gras, de sabor potent i és perfecte acompanyar-lo amb un bon vi.

Per a més informació sobre el formatge Baridà: fbuscalla@formatgebarida.com   http://www.formatgebarida.com