ruta formatge

La Ruta de les Formatgeries, organitzada per l’Espai Ermengol-Museu de la Ciutat, proposa per aquest diumenge, 28 de juny, una sortida al poble d’Ossera per visitar la Formatgeria Serrat Gros i els altres establiments d’elaboració artesana que conviuen en aquesta petita població de l’Alt Urgell.

El desplaçament es farà amb vehicles particulars. Els participants podran veure de primera mà com s’elabora Serrat Gros, una de les marques de formatge més valorades dels Pirineus, amb diverses medalles i premis en concursos nacionals i internacionals. També es podrà conèixer la singularitat d’aquest poble, que concentra d’altres elaboradors i artistes de qualitat com ara Cal Casal (melmelades), Cal Nogué (herbes) i Nico de Winter (escultura), que han coincidit a triar Ossera com a lloc per viure, treballar i crear en plena natura.

Tal com és habitual en aquest cicle, l’activitat començarà al mateix Espai Ermengol, on els participants podran gaudir de les explicacions sobre la “Història del nostre territori a través del formatge”, amb l’exposició permanent que hi ha a la 1a i la 2a planta, i visionar un vídeo sobre la història de la Cooperativa Cadí seguit d’una degustació de productes de les DOP de Mantega i Formatge de l’Alt Urgell i Cerdanya.

Per participar en la Ruta de les Formatgeries cal apuntar-se trucant al 973 35 15 11 (Turisme de la Seu) o bé al 973 35 31 12 (Turisme Alt Urgell). També es pot enviar un correu a info@espaiermengol.cat. Com que el desplaçament és d’una hora en cotxe, el dinar es farà a Ossera i els qui ho desitgin es poden portar l’àpat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada