La rumba catalana de Los Manolos fa ballar centenars de persones a la plaça del Poble

Los Manolos han tornat a la Festa del Poble d’Andorra la Vella per fer gaudir d’aquest dia a tots els veïns i veïnes de la parròquia. Sota un sol de justícia, centenars de persones han ballat amb les seves cançons i han pogut gaudir d’un vermut rumbero.

Van venir el 2017 per omplir de música la Festa del Poble d’Andorra la Vella, una celebració que l’actual comú va voler recuperar. I després d’un parèntesi l’any passat, Los Manolos han tornat enguany per fer ballar la gent amb la seva rumba catalana. Cançons com “All my loving” o “Amigos para siempre” han tornat a fer ballar centenars de persones.

“Sempre estem aquí per fer-ho passar bé a la gent, que en gaudeixi, que balli amb nosaltres, d’això es tracta”, ha explicat el cantant Joan Herrero. Una de les veus de los Manolos, Herrero reconeix que no està acostumat a cantar al migdia, “qualsevol hora és bona per ballar i fer una mica de rumba. No és el normal, sol ser que treballem de nit, però està bé”. Sobre Andorra, ha assegurat que la rumba catalana la porta a la sang: “crec que Andorra ja era rumbera… Estem agermanats, sobretot idomàticament, parlem català, coneixem tots la rumba catalana…”, celebrava.

I per aguantar la calor, res millor que un vermut rumbero. La cònsol major, Conxita Marsol, ja dona gairebé per consolidada la Festa del Poble. “Estem molt contents. Havíem dubtat que com que hi havia tres dies de festa potser hi hauria menys gent. Però realment hi ha més gent que l’any passat. Hem tornat a reviure la festa del poble i s’està consolidant”, celebra.

Los Manolos asseguren que mentre el cos els aguanti, tenen corda per temps. De fet, ja preparen nou disc per a l’estiu que ve. I Marsol té clar quina és la recepta de l’èxit d’aquesta diada. “Qualsevol que hi sigui, si vol fer feliç al poble, ha de tornar a posar rumba el dia de la festa del poble”, demana.