La ruca és una planta amb flor originària de la regió mediterrània. És un aliment de recol·lecció que es consumeix des del temps dels romans i destaca per les seves propietats medicinals i nutritives.

Una cosa que no ens estranya és que tots els enciams són baixos en calories. La ruca aporta 24 calories. La seva ingesta ens ajuda una millor digestió; gràcies al seu alt contingut en fibra promou el trànsit intestinal i també dona sensació de sacietat. Per tant, és ideal en dietes per aprimar-se, tot i que la millor opció és menjar sempre sa.

La ruca es caracteritza per tenir un sabor picant i això és degut als seus components anomenats glucosinolatos, que són potents antioxidants. A més aquesta família de verdures té una importància en la prevenció del càncer, ja que aquest aliment pot inhibir l’enzim histona desacetilasa, involucrada en la progressió de cèl·lules canceroses.

A més, quan som grans cada cop és més difícil acumular calcis en els ossos i la ruca és un aliment que ajuda a aportar la dosis necessària de calci diari, ja que conté 160 mg per ració de 100 grams. Ja saps, la ruca és una opció excel·lent per preparar ensalades i barrejar amb fulles, a les que proporciona, a més de molts nutrients, un color intens i un agradable sabor.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada