Encara que a algunes persones els puguin semblar banals, hi ha problemes de la pell que poden crear veritables complexos, perquè queden exposats a la vista de tots, i fan que et sentis al centre de mira de qui està al teu voltant. Com ens explica la Dra. Paloma Cornejo, Membre de l’Associació Espanyola de Dermatologia i Venereologia (AEDV), les principals causes que porten a la dona a la consulta del dermatòleg són l’acne, la rosàcia, el melasma i l’alopècia. Avui parlarem de la rosàcia, però en diverses entrades posteriors ho farem també sobre l’acne, els melasmes i l’alopècia femenina.

La Dra. Paloma Cornejo ens explica que la rosàcia és una malaltia inflamatòria de la pell que afecta la zona del centre de la cara en forma d’enrogiment i granets amb i sense pus, amb simptomatologia d’ardor i tibantor i amb una gran intolerància a molts cosmètics. Amb el pas del temps, la vermellor es fa crònica i poden aparèixer fins i tot venetes visibles.

El paper del dermatòleg aquí és fonamental, ja que és possiblement una de les patologies més difícils de tractar. El tractament pot ser tòpic i/o oral (generalment amb antibiòtics) i la dermocosmètica pot convertir-se en la teva aliada o a la teva major enemiga desencadenant brots. Per tant, són pacients que necessiten un assessorament professional.

La doctora ens explica que en els últims anys l’aparició d’un clàssic antiparasitari anomenat Ivermectina Tòpica ha suposat un avanç per tractar la rosàcia perquè és un fàrmac eficaç, segur i ben tolerat. A més, un altre fàrmac, la brimodinina, pot ser útil per disminuir l’enrogiment de l’àrea afectada, però no modifica la malaltia. Per això, és preferible la utilització de tècniques com el làser i la llum polsada.

Cosmètics que et poden ajudar…
Tot i que la doctora ha esmentat que la pell amb rosàcia pot reaccionar malament davant d’alguns cosmètics, hem seleccionat alguns especialment formulats per a aquest tipus de pell. Naturalment, si amb l’ús d’algun cosmètic la pell reacciona negativament, retira-la immediatament de la teva rutina de cura facial.

Llet netejadora refrescant Antivermellors, d’Eau Thermale Avène. Proporciona una pell calmada i suau des de la higiene amb la seva nova fórmula basada en l’actiu TRP-Regulin® i un 89% d’Aigua Termal. Gràcies al seu efecte “Gentle fresh”, que aporta calma i frescor immediat, i a la seva textura gel amb efecte “Cushion” antilliscant i anti-fregament, neteja i desmaquilla amb suavitat. El seu preu: 13,50 € / 400ml.

Pro-Heal Serum Advanced, de IsClinical. Tractament per a pells amb rosàcia, acne quístic, picades d’insectes i algunes formes de dermatitis. Amb la seva potent fórmula a força d’Àcid L-Ascòrbic (Vitamina C), combinat amb Extracte de Fulla d’Olivera i Vitamines A i E pures, aquest sèrum lleuger de color ambre, augmenta significativament la protecció antioxidant, redueix la inflamació oferint un efecte calmant i incrementa les propietats curatives. El seu preu: 161 € / 30 ml.

Rosilogie Correcció Vermellors, de Lierac. Tractament que corregeix -en cada etapa de la seva desenvolupament- tres tipus de vermellors cutànies, les repetintes i efímeres, les difuses i les que mostren els vasos sanguinis. De textura molt suau i enriquida amb mantega de karité, aporta confort i una sensació d’alleujament immediat. Els pigments verds correctors neutralitzen visiblement les vermellors per proporcionar a l’instant un acabat de pell unificada. El perfum floral compost de gessamí, gardènia i almesc, reforça la sensació calmant sobre la pell. El seu preu: 29,50 € / 40ml.

Sensibio AR BB Cream, de Bioderma. Tractament antivermellors perfeccionador de la pell que redueix les vermellors regulant el factor biològic responsable de la vasodilatació, que protegeix dels raigs UV que agreugen l’Eritrosis, que unifica la pell i realça la resplendor per aconseguir una pell sense defectes. La seva patent exclusiva i innovadora Rosactiv actua directament sobre un dels principals factors de la dilatació i de la debilitació dels capil·lars cutanis, font de les vermellors. Els seus principis actius alleugen i redueixen instantàniament la sensació de calor, augmenten el llindar de tolerància de la pell, reforcen la funció de barrera i aporten un veritable benestar cutani. Les pólvores i els pigments que reflecteixen la llum dissimulen les vermellors, deixen un acabat mat i vellutat i revelen la resplendor de la pell. El seu preu: 19,95 € / 40ml.

Mascareta calmant anti-vermellors Sensiphase AR, de-Derma. Descongestiona, hidrata, suavitza i proporciona una autèntica sensació de frescor. Tractament complementari de les pells reactives subjectes a vermellors. Formulat amb Extracte de Plàntules de Civada Rhealba, que redueix la reactivitat de la pell i alleuja, Aigua de Hamamelis, que descongestiona i proporciona una sensació de frescor i agents emol·lients, que hidraten les capes superiors de la pell. No posseeix cap tipus de fragància. El seu preu: 18.50€/50 ml.

 

Per Bellezaactiva

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada