La Romeria de Viana do Castelo (Portugal) tindrà presència andorrana

La Romeria de Viana do Castelo
La Romeria de Viana do Castelo (Casa de Portugal)

La festa major de Viana do Castelo, coneguda com la Romaria da Senhora d’Agonia (Portugal) tindrà enguany presència andorrana de la mà del Grup de Folklore Casa de Portugal. La cercavila de la Mordomia, del proper dijous, dia 18 d’agost, integrat per 709 noies abillades amb el vestit tradicional, comptarà amb la presència de 8 membres del Grup de Folklore Casa de Portugal, així com de 3 dones veïnes del Principat.

Els 11 membres portaran el nom d’Andorra juntament amb altres països: França amb 22 representants, Luxemburg amb 13 representants, Regne Unit amb 2 i Espanya i Suïssa amb una representant i les restants 659 de Portugal. Les Mordomas del Grup de Folklore Casa de Portugal duran el vestit tradicional de festa “Lavradeira” representant la pubilla encarregada d’organitzar la festa major del poble i de “Morgada” en les diferents variants representant la dona cap de casa amb gran poder adquisitiu i casa “farta”.

Enguany s’ha batut tots els records d’inscripcions, segons apunta l’organització, per a participar a la desfilada de la Mordomia després de dos anys d’aturada degut a la pandèmia.

L’any 2019, Conxita Marsol, Cònsol Major d’Andorra la vella, va poder gaudir d’aquest esdeveniment assistint, in situ, a la Romaria d’Agonia.

TOTES LES NOTÍCIES