La rivalitat entre De la Casa i Borreguero al límit a la Pujada a la Santa

dela-casaGerard de la Casa (Seat Còrdova WRC preparat per Baporo Motorsport) va ser el vencedor absolut de la primera jornada (dia 26) de la XXX Pujada a la Santa, prova vàlida per al Campionat de la Regió de Múrcia.
En la jornada següent, De la Casa es va classificar en la quarta posició de la classificació absoluta i segon de la reservada als Turismes.

L’Automòbil Club de Totana, organitzador de l’esdeveniment, va preparar l’escenari habitual per celebrar la 30ª edició de la seva prova, o sigui amb la sortida en el PK 3,2 (Urbanització La Tolla) i l’arribada en el PK 7,0 (Rotonda del Santuari la Santa) de la carretera RM-502-MU. En total 3,8 km amb una pendent mitjana del 5% i un desnivell de 300 metres.
El pilot andorrà va disputar la pujada la temporada passada i en aquell moment va comentar, que era una pujada molt bonica amb un inici de vertigen per la seva rapidesa.

L’horari de la pujada estava dividit en dues parts per als pilots que disputaven el campionat regional, és a dir eren dues proves vàlides per al campionat de manera independent (una màniga d’entrenament i dos de carrera).
En el primer dia de competició el pique esperat en la categoria de Turismes, entre Gerard de la Casa i el pilot local Raul Borreguero, es va decantar de part de l’andorrà que el va superar per 2” i escaig.
Gerard va acabar aquest primer dia amb el convenciment que anar més ràpid no podia ser: “És gairebé segur que demà ens superaran, millorar el crono d’avui és per a nosaltres gairebé impossible. Segurament ells tindran alguna cosa guardada”.

El pilot de Baporo Motorsport no es va equivocar, en la primera mànega de carrera el seu gran rival va baixar més de 2” el seu registre de la jornada anterior parant el crono en 1’48”107, mentre que Gerard no va poder rebaixar el 1’48”326 del dia anterior. Aixì doncs, va haver de conformar-se amb la segona plaça entre els turismes.
Al final de la prova Borreguero li va reconèixer a Gerard que: “Quan competeixo amb tu, dormo poc a la nit però si et guanyo és com si rejovenís uns anys”.
En les últimes carreres que han coincidit la rivalitat ha estat màxima i les classificacions s’han decidit per dècimes com en el cas de la Santa però és evident que el fair-play entre ells és total.

Gerard de la Casa segueix la seva marató particular d’aquest mes de setembre. Dissabte que ve (dia 3 d’octubre) té cita a Urbasa (Pamplona) per disputar una altra de les proves mítiques de la muntanya espanyola. Cal recordar que serà la XXXV Pujada a Urbasa.

Text i foto: Fotoesport