google

Google des dels seus orígens ha estat una empresa tecnològica revolucionària. Molts han estat els seus encerts i també molts els assumptes menys clars de la companyia -sobretot en matèria de privacitat i control dels usuaris-, de totes maneres si haguéssim d’assenyalar un aspecte en què la firma ha estat veritablement innovadora, canviant el món en què vivim, aquest seria sense cap dubte, Google Maps.

Certament, ja abans de l’aparició del programa, hi havia mapes virtuals generats a través de satèl·lits, però el gran encert de la transnacional nord-americana va ser convertir un producte sol reservat a uns pocs en un producte de masses.

D’aquesta manera, són molt pocs els llocs del món que no puguin rastrejar amb el Google Maps, arribant a ser sospitós aquests llocs -existeixen blocs esotèrics que debaten sobre el que amaguen aquests emplaçaments- que no apareixen a la pàgina.

Després de Google Maps ha vingut la segona revolució veritable de Google: el Street View. No hi havia prou amb poder veure “des de l’aire” tothom, l’empresa californiana volia que els internautes poguéssin recórrer des dels seus ordinadors com si fossin a peu.

Això ha fet que actualment ens trobem amb casos com el que recentment ha donat a conèixer la signatura tecnològica. L’empresa s’ha anat fins al desert de Liwa, als Emirats Àrabs, i ha gravat un passeig a lloms de dromedari. Utilitzant les càmeres Trekker Google ens ofereix una visita a un dels paisatges més increïbles del planeta amb dunes de fins a 131 metre d’alçada.

La veritat és que no es tracta d’un avanç substancial que passarà a la història, malgrat això, estem davant d’un procés en el qual Google amenaça de deixar un registre video de tot el globus.

Per Tecnonews / AMIC – Redacció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada