eric jover

Els 6 alumnes afectats per la revocació del pla d’estudis del màster en odontologia de la Universitat de les Valls hauran de realitzar un trasllat d’expedient a una altra universitat per prosseguir amb els seus estudis. Així ho ha assegurat, el ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, després de confirmar-se, aquest dimarts al matí, l’anul·lació dels estudis impartits fins al dia d’avui per la Universitat de les Valls.

En relació amb l’estat actual dels expedients que formaven part d’aquest pla d’estudis, Jover ha explicat que des del ministeri, després de contactar amb els alumnes afectats, s’ha verificat que “bona part dels estudiants ja tenen encarrilat el seu trasllat d’expedient acadèmic cap a la Universitat Internacional de Catalunya” i ha precisat que “els mateixos estudiants ens han tranquil·litzat”, ja que segons sembla, la Universitat de les Valls va informar prèviament sobre l’anul·lació d’aquests estudis i, per tant, “aquesta revocació no els ha agafat per sorpresa”.

 Després de confirmar-se, aquest dimarts al matí, la revocació de l’oficialitat del pla d’estudis del màster en odontologia de la Universitat de les Valls, el ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, ha detallat que “la gran majoria d’estudiants tenen encarrilat el seu trasllat d’expedient cap a la Universitat Internacional de Catalunya”.

Per tal de contextualitzar els fets, Jover ha recordat que el passat mes de juny, després de confirmar amb el rector que la Universitat de les Valls abandonaria les dependències on estava realitzant la seva activitat acadèmica, el Ministeri d’Educació i Ensenyament Superior va trametre una carta al mateix centre per conèixer on es desenvoluparia l’activitat a partir del curs vinent. En relació amb aquesta petició realitzada des de Govern, Jover ha assegurat “que aquesta carta no ha obtingut cap resposta”. Per aquest motiu, tal com ha explicat el ministre d’Educació i Ensenyament Superior, “des del ministeri ens hem vist obligats a prendre aquesta decisió perquè encara que es volgués iniciar el curs al setembre, ja no tenim temps material per inspeccionar i garantir que els espais són els adequats”. “La revisió de les instal·lacions sempre és molt important, però en el cas d’un màster com el d’odontologia, on les pràctiques aglutinen bona part del pla d’estudis, encara ho és més”, ha admès.

Jover ha insistit que “el ministeri no pot esperar més i per responsabilitat ha hagut de revocar aquests estudis”, ja que la informació proporcionada per la Universitat de les Valls “no garanteix que es pugui arribar als mínims establerts per impartir una educació del nivell requerit”. En relació amb les tasques de suport cap als estudiants afectats, sis segons les dades que disposa el ministeri, Jover ha recalcat que “durant els pròxims dies estarem molt pendents de la situació per garantir que tots els trasllats d’expedient segueixen per bon camí” i tot i que cap estudiant ha manifestat dificultats per gestionar el seu trasllat d’expedient, Jover ha recalcat que “des del ministeri es farà l’acompanyament que faci falta per solucionar qualsevol tipus de complicació”.

(Text i foto: ANA)

1 comentari

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada