La revista L’Alternativa commemora el 70è aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans

La revista L’Alternativa commemorarà el 70è aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans a la Seu d’Urgell través de diverses propostes gratuïtes que van des d‘una exposició, un contacontes, una xerrada, passant per la projecció d’un film i una taula rodona, actes que tindran lloc entre el 29 d’octubre i el 15 de novembre.

La primera activitat es realitzarà aquest pròxim dilluns 29 d’octubre amb la inauguració de l’exposició Art i Drets Humans, instal·lada a la sala polivalent del centre cívic El Passeig. La inauguració se celebrarà a les set del vespre, i anirà a càrrec d’Arcadi Oliveres, president de Justícia i Pau. Aquesta mostra es podrà visitar fins el 15 de novembre.

Durant el dissabte 10 de novembre se celebrarà el gruix de les activitats dedicades als Drets Humans. La jornada s’iniciarà a les onze del matí, a la Biblioteca Sant Agustí, amb un popurri de contes pels drets humans, conduit per Montse Rollán. A les vuit del vespre, Climent Miró i Pau Chica faran una conferència sota el títol Els drets humans, casos de greuges al llarg de la història local. La xerrada tindrà lloc a la sala polivalent del centre cívic El Passeig. A les deu de la nit, i a la mateixa sala, es projectarà el film Il·legal, d’Ignacio Vilar.

La commemoració de la Declaració Universal dels Drets Humans es clourà el dijous 15 de novembre amb una taula rodona que comptarà amb la participació de les associacions i entitats per a les persones de la Seu d’Urgell, moderada per Sussana Nevado.

Tots aquest actes commemoratius estan organitzats per la revista L’Alternativa que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, la Biblioteca Sant Agustí, el Consorci d’Atenció a les Persones de l’Alt Urgell, El Talleret, el Pla per a la Igualtat d’Oportunitats, Centre Claror, Club social El Picot, L’Esplai de la Gent Gran, L’Aparador, l’Escola Municipal d’Art, Integra Pirineus i l’Oficina Jove de l’Alt Urgell.