La revisó de les pensions, el copagament i l’ampliació d’informació, prioritats de la Federació de la gent gran

duro duro 1

La nova junta de la Federació de la gent gran centrarà la seva feina a aconseguir una revisió de les pensions, eliminar el copagament sanitari per al col·lectiu i ampliar la informació sobre els temes que els afecten. El president de l’entitat, Simó Duró, que avui ha passat pels estudis de Ràdio Nacional, ha explicat que les reivindicacions socials i sanitàries van ser exposades ahir a la ministra Cristina Rodríguez. Assegura que de moment no hi ha canvis previstos, però afirma que s’haurà d’estar pendent del que passi durant les eleccions.

Les prioritats de la gent gran continuen sent la millora de les pensions, unes pensions que sovint no arriben al mínim per a viure dignament. Aquesta va ser una de les qüestions que la nova junta de la Federació de la gent gran, encapçalada per Simó Duró, va tracta ahir amb la ministra de Salut i Benestar. Duró ha assegurat que de moment no es preveuen canvis, però s’haurà de veure el que passarà en el propers mesos amb unes eleccions a la vista.

“Aquesta qüestió no s’hauria pensat pel moment. Però en un futur sí que s’hauria de fer justícia perquè les persones vivissin dignament. Quan en vam parlar, a nivell polític va semblar que no s’havia parlat i que el més calent era a l’aigüera, tot i l’interés que hi puguessin tenir”, ha dit Duró.

Un altre tema que es va tractar és el copagament. La gent gran pretén que s’elimini ja que hi ha molts padrins que no hi poden fer front.

“Van dir que era molt complicat perquè les màquines no ho permetien. Això són decions polítiques, és fer un reglament i fer-ho funcionar”.

El padrins reclamen, a més, la cobertura total de les mamografies a les dones més grans de 65 anys. D’altra banda, Simó Duró ha assegurat que aviat tindran una nova pàgina web que millorarà la informació sobre l’activitat de la federació.

TOTES LES NOTÍCIES