El Consell General ha iniciat aquest setembre un nou període de sessions, el tret de sortida del qual s’ha fet aquest dimarts amb la reunió de la Junta de Presidents. La trobada, que ha servit per marcar el calendari de sessions d’aquesta segona meitat d’any, ha comptat amb l’absència de la subsíndica, Mònica Bonell, i del cap de Govern, Antoni Martí, que ha estat substituït pel ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca. Durant aquest període de sessions s’hauran de treballar textos de la importància de l’IRPF o de la modificació de la Llei de la CASS, el termini d’esmenes dels quals acaba el pròxim 20 de setembre. També hi ha sobre la taula la proposició de llei de serveis socials i sociosanitaris, el termini d’esmenes de la qual acaba el 17 de setembre, després de diverses pròrrogues. D’altra banda, també s’hauran de votar la modificació de la Llei qualificada d’immigració, i la proposició de llei de morositat, entre d’altres.

La Junta de Presidents ha determinat la Comissió Legislativa d’Interior per conèixer més detalls del projecte de llei qualificada de modificació del Codi penal; del projecte de llei qualificada de modificació del Codi de procediment penal; i del projecte de llei de modificació de la Llei de cooperació penal internacional i de lluita contra el blanqueig de diners o valors producte de la delinqüència internacional i contra el finançament del terrorisme, del 29 de desembre del 2000.

Així mateix, també s’ha designat a la Comissió Legislativa de Política Territorial i Urbanisme per conèixer el projecte de llei per al foment de la rehabilitació del parc immobiliari, la millora de l’eficiència energètica dels edificis i l’ús de les energies renovables.

Igualment, s’ha determinat a la Comissió Legislativa de Finances i Pressupost per saber més sobre el projecte de llei de l’impost sobre la renda de les persones físiques i del projecte de llei de bases de l’ordenament tributari. Finalment, s’ha designat a la Comissió Legislativa de Sanitat i Medi Ambient per conèixer detalls del projecte de llei de modificació de la Llei 17/2008, del 3 d’octubre, de la seguretat social.

La Junta també ha acordat el següent calendari de sessions del Consell General per aquest període de sessions: els dies 19 de setembre, 7 de novembre i 5 de desembre a les 16 hores, se celebraran sessions de preguntes al Govern amb resposta oral (sessions de control).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada