El Consell Nacional de la Discapacitat ha celebrat l’èxit de l’estratègia d’inclusió laboral i la imminent implementació del nou sistema de valoració de les capacitats. El cap de Govern en funcions, Antoni Martí, ha presidit aquest dilluns, la reunió anual del Consell Nacional de la Discapacitat (CONADIS). La reunió ha comptat també amb la participació del ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, del ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, dels secretaris d’Estat Ester Fenoll i Joan León, dels representants de les diferents associacions de persones amb discapacitat i de les entitats prestadores de serveis.

La secretària d’Estat d’Afers Socials en funcions, Ester Fenoll, ha explicat que durant la reunió s’han tractat les diferents polítiques en favor de les persones amb discapacitat, s’ha presentat la memòria d’activitats de l’Àrea de Promoció de l’Autonomia Personal, així com el balanç de l’estratègia de la Inserció laboral, que està plenament consolidada.

Pel que fa al seguiment de l’Estratègia laboral de les persones amb discapacitat, Fenoll ha celebrat poder comunicar que s’han erradicat els contractes de baix rendiment i que totes les persones amb discapacitat estan perceben el salari mínim, ja sigui, per part de les empreses o amb les subvencions que destina el Ministeri. La secretària d’Estat en funcions també ha afirmat que el projecte de la Xarxa d’empreses inclusives es tancarà, en aquesta legislatura, amb la incorporació d’unes 25 persones (aprox.) amb discapacitat en un entorn laboral estandarditzat.

Durant la reunió també s’ha fet una presentació del nou sistema de valoració de les capacitats, que passarà a formar part dels criteris de valoració de la CONAVA. Fenoll ha explicat que un grup d’experts de la Universitat de Barcelona, estan desenvolupant aquest sistema, que actualment està en fase de prova, per garantir el màxim grau de fiabilitat. La secretària d’Estat s’ha mostrat satisfeta d’aquest element de valoració que posarà en valor les potencialitats de la persona amb discapacitat, seguint l’establiment de directrius de la Convenció dels Drets de les Persones amb Discapacitats de les Nacions Unides, i que esdevindrà una prioritat política durant els pròxims anys.

La trobada anual també ha servit per presentar l’enquesta sobre la dependència del CRES i per presentar el Manual de Bones Pràctiques i del catàleg d’accessibilitat que contempla i preveu la implementació de les normes d’accessibilitat en el projectes de construcció urbanístics.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada