La retirada de la font de la plaça de les Arcades donarà pas a un espai per fer activitats populars

La retirada de la font de la plaça de les Arcades d’Andorra la Vella que es va iniciar aquesta setmana donarà pas a un espai obert per fer activitats populars de la parròquia i potenciar la zona. La cònsol major de la capital, Conxita Marsol, ha explicat que s’ha pres aquesta decisió perquè consideren que “la major part del temps estava tancada, s’havia convertit en una paperera i el sistema de tubs dificultava la neteja, i a més podia ser perillosa per als nens”, uns arguments amb els quals ha coincidit l’oposició i s’ha mostrat a favor de la mesura. En el seu lloc és possible que es col·loqui un altre element que doni color a la plaça com pugui ser un arbre. A més, durant la sessió del Consell de Comú celebrada aquest dijous a la tarda s’ha aprovat una modificació del contracte amb l’empresa TRESEL, a la qual es va adjudicar l’adquisició d’una plataforma de serveis, mitjançant la modalitat de lísing financer, amb targetes intel·ligents, i amb l’adaptació de l’actual sistema de gestió d’aparcaments i de l’adquisició de parquímetres per als aparcaments de la parròquia. Marsol ha explicat que s’elimina el lísing i es converteix en un pagament al comptat que permetrà estalviar 14.000 euros d’interessos.

El Comú d’Andorra la Vella ha procedit aquesta setmana a la retirada de la font de la plaça de les Arcades amb l’objectiu de convertir aquesta zona en un espai obert per fer activitats populars de la parròquia que tinguin incidència. Segons ha explicat la cònsol major, Conxita Marsol, volen potenciar una de les parts més tradicionals de la capital per retornar molts actes de festa major, i és possible que en el seu lloc es col·loqui un altre element com pugui ser un arbre que doni color. Tanmateix, ha assegurat que determinaran un estil per a les terrasses dels diferents bars i ocuparan més la plaça convertint-la en un espai d’oci. Aquesta decisió s’ha pres perquè “la major part del temps estava tancada, s’havia convertit en una paperera i el sistema de tubs dificultava la neteja, i a més podia ser perillosa per als nens”. Des de l’oposició, tant el PS com Cd’I+Liberals, s’han mostrat d’acord amb aquesta mesura.

Un altre dels punts que s’han aprovat en la sessió de Comú i que la majoria ha volgut destacar, és la delegació de signatura per agilitzar els tràmits i afavorir tant als ciutadans com al mateix funcionament del Comú. A partir d’ara, els certificats de residència, el de baixa de població, el de fe de vida i el de convivència es podran recollir al moment.

A més, també s’ha aprovat una modificació del contracte amb l’empresa TRESEL, a la qual es va adjudicar l’adquisició d’una plataforma de serveis, mitjançant la modalitat de lísing financer, amb targetes intel·ligents, i amb l’adaptació de l’actual sistema de gestió d’aparcaments i de l’adquisició de parquímetres per als aparcaments de la parròquia. Marsol ha explicat que s’elimina el lísing i es converteix en un pagament al comptat que permetrà estalviar 14.000 euros d’interessos. Així doncs, fins ara s’han pagat set mensualitats i 5.000 euros d’interessos, i ara es pagaran al comptat al voltant de 160.000 euros, “una quantitat que el Comú es pot permetre actualment”.

Durant la sessió, el conseller liberal Víctor Pintos ha aprofitat per traslladar el seu malestar pel funcionament de les comissions perquè considera que són informatives i no permeten fer aportacions, assegurant que “les comissions en essència han de ser de treball”. Per la seva banda, des del PS, Dolors Carmona i Lídia Samarra, reconeixen que sí que poden fer aportacions a les comissions però creuen que existeix un decalatge entre la Junta de Govern i les comissions que fa que s’assabentin de molts temes per la premsa. En aquest sentit, Marsol s’ha compromès a millorar el nivell de participació però s’ha mostrat sorpresa perquè considera que aquestes afirmacions no són certes, ja que diu que es reuneix amb l’oposició periòdicament.

L’oposició no considera prioritària la remodelació de l’avinguda Enclar

Des dels grups de l’oposició han aprofitat per valorar el projecte de remodelació de l’avinguda Enclar, i han coincidit a destacar que no ho consideren prioritari en aquests moments. Des del PS, la consellera Lídia Samarra, s’ha mostrat partidària de fer un pla general d’embelliment per analitzar les prioritats de cada zona i detectar el més urgent per fer un pla estratègic per als quatre anys de mandat, “no començar tan ràpid”. Per la seva banda, des del grup Cd’I+Liberals, Víctor Pintos, l’ha qualificat d’un projecte “molt maco i molt mediàtic però poc útil”, i també ha prioritzat altres accions per a Santa Coloma. En aquest cas, aposten per fer la separativa d’aigües i actuar contra el risc d’inundacions.

Finalment, Marsol ha recordat que el Govern ha treballat en la canalització d’aigües i s’ha aconseguit reduir considerablement les inundacions a la zona. A més, ha assegurat que estan compromesos amb Santa Coloma i com a exemple ha posat l’avinguda Enclar o l’espai per ubicar els frescos de Santa Coloma que s’anunciarà aviat.

Text i foto: ANA

1 comentari

  1. Podem començar pel Pas i anem “desconstruint” fins Sant Julià. El Comú recupera la plaça per les persones, algún polític hi va posar una font perquè li feia gràcia

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES