La representant especial del secretariat general de l’ONU sobre violència contra els infants, Marta Santos, ha pronunciat aquest dimecres a la tarda una conferència en el marc de la visita oficial que està duent a terme al país. Sota el títol ‘Davant la violència infantil: Actuem per la protecció dels drets dels infants’ ha parlat de “l’imperatiu legal i ètic” que marca la convenció de drets de l’infant de garantir que cap nen pateixi situacions de violència i el compromís que al 2030 s’eliminin totalment.

Santos ha destacat que aquesta violència infantil és “molt invisible” perquè o bé els infants no s’atreveixen a palesar-la o bé els adults li resten importància, remarcant que “pot servir” perquè els infants “trobin solucions”.

Els nens, però, “necessiten ajuda” i ha afegit el compromís de tothom en garantir “una infància feliç”. Santos ha advocat perquè Andorra sigui “un referent” amb solucions per als problemes de la infància i, en aquest sentit, creu que el fet de ser un país petit pot fer que sigui “un laboratori d’experiències” i que “siguin exitoses”.

L’acte ha comptat amb la presència del ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, que ha introduït la ponent, així com una àmplia representació de professionals i responsables institucionals de l’àmbit de la infància.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada