El ministre portaveu, Jordi Cinca, ha aclarit que el projecte de pressupost del 2016 en cap cas preveu la represa immediata de les obres de la desviació de Sant Julià de Lòria. Durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres d’aquest dimecres, Cinca ha desmentit la informació apareguda en un mitjà de comunicació que assegurava que el projecte de pressupost preveia l’inici de les obres per al novembre del 2016 i que la memòria explicativa indicava que els treballs s’havien d’acabar el desembre del 2019.

Cinca ha assegurat que “s’està fent una lectura que no s’ajusta al que pretén el projecte de pressupost”. En aquest sentit, ha recordat que des de l’any 2008 en tots els pressupostos es deixa la porta oberta a la possibilitat de tenir diferents formes de finançament perquè el Govern disposi d’alternatives a l’hora de tirar endavant l’obra si la vol fer durant l’exercici.

El fet que es deixi oberta aquesta porta, ha assegurat Cinca, no comporta que el Govern es comprometi o tingui la intenció de tirar endavant l’obra durant aquell exercici.

En relació al projecte de pressupost del 2016, el ministre ha destacat que aquest preveu una partida d’uns 750.000 euros “per si mai es volgués començar a fer el projecte”. Aquests diners, però, serien només per a la redacció del projecte i “en cap cas hi hauria cap partida per començar a executar-la”. En tot cas, si es volgués començar l’obra el 2016, el Govern sí que estaria legalment habilitat a buscar finançament extern per tirar-la endavant.

Cinca ha insistit que, en tractar-se d’una obra “molt important, que requereix molt finançament”, el Govern “en cap cas la tirarà endavant si no disposa d’un finançament alternatiu” per tal que l’Executiu no hagi d’assumir tot el cost. En tot cas, ha assegurat que la decisió es prendrà el 2016, un cop aprovat el pressupost i constituït el nou Comú de Sant Julià de Lòria.

Cinca lamenta que es vulgui “mantenir permanentment” l’enfrontament per l’heliport

D’altra banda, a preguntes dels periodistes, Cinca també s’ha referit a l’oposició a la construcció de l’heliport a la Comella que han seguit mostrant diferents candidats a les eleccions comunals d’Andorra la Vella. El ministre portaveu ha lamentat que “hi ha un interès evident per part de determinades candidatures per focalitzar tot el debat en aquest fet”. Una qüestió, ha recordat Cinca, que “pel Govern ja va quedar del tot tancada” en la darrera sessió de preguntes al Consell General, quan Martí va deixar clar que si hi havia oposició veïnal o comunal, l’heliport no es faria a la Comella.

El ministre ha afegit que “voler mantenir permanentment aquesta qüestió sobre la taula, quan ja està tancada, és desafortunat” i ha lamentat que “el que fa és eclipsar el que hauria de ser un debat molt més ampli”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada