El  dia de Meritxell és el dia de la patrona d’Andorra. Enguany l’adoració a la Verge serà més fàcil gràcies a les obres que s’hi han fet. Es vol que Meritxell representi el far, la llum que guia el poble, per això s’ha prioritzat la imatge de la Verge per sobre de tot.

Autoritats com la ministra de cultura, Olga Gelabert, l´arxipreste de les Valls, representants del Bisbat i mossèn Ramon Rossell han assistit aquest dimarts a la col·locació de les últimes peces del setial on llueix la nova imatge de la Mare de Déu, un acte que s´ha acompanyat d´una pregària conjunta i el cant dels gojos.

Aquestes obres han de permetre una millor adoració de la Verge. La talla és una rèplica exacta de la que va desaparèixer en l´incendi del 1972. Després de consultar-ho amb els padrins del poble s´ha decidit que la imatge que s’ha retirat, feta per Jaume Rossa, vagi a l´església de Sant Serni. “La posarem a l’entrada de l’església de Canillo de manera que quan s’obri la porta la Mare de Déu vegi el poble”, explica mossèn Ramon.

Aquesta celebració coincideix amb els cinquanta anys del treball de mossèn Ramon, que recorda que els quaranta anys del santuari ho són també de la seva gran obra.

Les obres de remodelació del nou espai d´adoració a la Verge són part del requeriment que comporta ser basílica menor i que demà beneira l´arquebisbe secretari general per a les relacions amb els Estats del Vaticà, Paul Gallagher, que presidirà l’eucaristia.

1 comentari

  1. Despres del que vaig patir per fer la peça de vidre, ha sigut un plaer contribuir a la realitzacio del setial de la Verge, i poder veure la seva col.locacio gracies a vosaltres.

    David Gibernau
    Mestre vidrier.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada