La remodelació de l’avinguda del Fener inclourà l’enderroc de dues bordes

La remodelació de l’avinguda del Fener d’Escaldes-Engordany, que s’iniciarà a l’octubre, inclourà l’enderroc de dues bordes de propietat privada a la cruïlla entre el carrer de la Unió i el del Fener, ja que estan afectades per alineacions i no s’inclouen dins el pla d’urbanisme.

Es tracta d’una zona d’uns 1.500 metres quadrats que serà llogada pel Comú, tot i que encara no s’ha definit si es farà un aparcament o una zona d’esbarjo. La consellera del PS, Cèlia Vendrell, s’ha mostrat en contra d’aquest enderroc (que anirà a càrrec de la propietat) perquè considera que no es respecta el patrimoni cultural.

Tot i això, el cònsol menor, Marc Calvet, ha insistit que es tracta d’uns edificis sense valor històric ni arquitectònic. Per la seva banda, el conseller liberal, Marc Magallón, s’ha mostrat a favor d’aquest enderroc, tot i que considera prioritària una zona pública abans que un aparcament. Durant la sessió del Consell de Comú celebrada aquest divendres, s’ha aprovat la proposta de ratificació del veredicte del jurat qualificador del concurs d’idees convocat per a la remodelació de l’avinguda del Fener.

A més, a petició de Vendrell, s’ha donat a conèixer els detalls de la contractació per part del Comú d’un enginyer tècnic per portar a terme els treballs de millora de la captació d’aigua al riu Claror, un fet que la consellera socialdemòcrata ha criticat perquè considera que aquesta feina és de Capesa, l’empresa concessionària del subministrament d’aigua a la parròquia.

El Comú d’Escaldes-Engordany ha arribat a un acord amb el propietari de dues bordes privades ubicades a la cruïlla entre el carrer de la Unió i l’avinguda del Fener perquè s’enderroquin i es faci una contractació de lloguer fins a finals de la legislatura per millorar l’entrada a la parròquia, aprofitant la remodelació de l’avinguda del Fener.

El cònsol menor, Marc Calvet, ha explicat que l’enderroc ha estat voluntat dels propietaris perquè estan afectades per alineacions i no s’inclouen dins el pla d’urbanisme, una acció que anirà a càrrec de la propietat i es produirà durant el mes de juliol. En aquest espai, d’uns 1.500 metres quadrats, encara no s’ha decidit si es farà un aparcament o una zona pública amb una plaça o un parc. El preu del lloguer tampoc s’ha definit, tot i que els cònsols han assegurat que no s’excedirà dels tres euros per metre quadrat.

La consellera del PS, Cèlia Vendrell, s’ha mostrat en contra d’aquest enderroc, perquè considera que s’està atemptant contra el patrimoni cultural, i ha acusat a l’equip de DA d’actuar d’aquesta manera des que van entrar a governar l’any 2012. Calvet ha insistit que es tracta d’uns edificis sense valor històric ni arquitectònic. Així ho ha considerat també el conseller liberal, Marc Magallón, i ha recordat que cap Govern els ha catalogat com a patrimoni cultural, el que sí que ha manifestat és la seva voluntat que aquest espai es converteixi en una zona d’esbarjo i no en un aparcament.

Aquest tema s’ha discutit durant la sessió del Consell de Comú celebrada aquest divendres en què s’ha aprovat la proposta de ratificació del veredicte del jurat qualificador del concurs d’idees convocat per a la remodelació de l’avinguda del Fener, del qual ha estat guanyador el projecte ‘La importància de l’obra’, de Marc Monegal. Les obres està previst que s’iniciïn a l’octubre i suposen la remodelació del subsol de l’avinguda com ara la xarxa de clavegueram o la separativa d’aigües, també s’eixamplaran les voravies, es millorà l’enllumenat i s’eliminarà la zona blava. Calvet ha explicat que l’avinguda passarà a ser d’una sola via de pujada, o bé, una de pujada fins al carrer Ciutat de Sabadell i una de baixada des del carrer Picó fins a Ciutat de Sabadell. Les obres s’allargaran durant un període d’almenys sis mesos dividits en quatre fases, i el seu cost encara no s’ha concretat.

Durant la sessió del Consell de Comú també s’ha aprovat la proposta de ratificació dels acords adoptats per la darrera sessió de la Comissió de Gestió de la Vall del Madriu-Perafita-Claror, motiu pel qual, Vendrell ha aprofitat per interessar-se per la contractació d’una segona persona. La cònsol major, Trini Marín, ha explicat que encara no s’ha portat a terme i que es farà mitjançant una empresa, tot i que aquest procés estarà liderat pel comú d’Encamp que té actualment la presidència. Vendrell ha demanat màxima transparència, cosa que Marín li ha garantit.

El Comú contractarà un enginyer per millorar la captació d’aigua al riu Claror

El Comú d’Escaldes-Engordany ha contractat l’enginyer Jordi Deu fins a finals d’any per desenvolupar la tasca d’assessorament i assistència tècnica a la captació d’aigua del riu Claror, després que el juliol de l’any passat es produïssin les esllavissades que van provocar forts desperfectes a la zona. La consellera del PS, Cèlia Vendrell, ha preguntat pels detalls d’aquest contracte durant la sessió del Consell de Comú, ja que considera que es tracta d’un gest de descrèdit cap a Capesa, l’empresa concessionària del subministrament d’aigua a la parròquia, ja que considera que la tasca de captació és de l’empresa, i per tant, el contracte no l’hauria fer el Comú.

El cònsol menor, Marc Calvet, ha desmentit aquestes acusacions i ha recordat que la feina de captació depèn del Comú d’Escaldes, però també dels d’Andorra la Vella i Sant Julià de Lòria, i per tant, “aquestes feines sols les pot fer el Comú”. En aquest sentit, ha insistit que “Capesa fa la feina de distribució d’aigua i nosaltres els complements que ens pertoquen”.

Per la seva banda, el conseller de Liberals d’Andorra, Marc Magallón, ha assegurat entendre els problemes de delimitació de la zona i considera que “difícilment una societat privada hagués pogut decidir fer intervencions directament”.

El que sí que han coincidit a destacar els tres grups polítics és la professionalitat de Jordi Deu, a qui han qualificat com un gran coneixedor de la zona i la persona idònia per desenvolupar aquesta tasca.

(Text i foto: ANA)

1 comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.