La relliscada de Martí sobre la seva pròpia llei laboral

Dijous es va aprovar la nova llei que regularà les relacions laborals entre empreses o administració i els treballadors, i l’hemicicle va ser escenari de les diferències existents entre la dreta (Demòcrates i Liberals) i l’esquerra (El Partit Socialdemòcrata i Socialdemocràcia i Progrès).

Les postures que defensen els uns i els altres són conegudes per tothom i ja s’esperava que durant la sessió volessin alguns ganivets. Un dels que s’ha mostrat més contrari a la Llei, Pere López, no hi va ser present i Rosa Gili va ser l’encarregada per part del PS de repartir, i ho va fer de valent, cap a Espot en especial amb una frase que va fer replicar al Cap de Govern:  “és evident que vostè fa campanya i es veu en tots els actes que fa”.

Martí, que es va queixar dels atacs personals cap al seu delfí, va etzibar-li a Gili una frase que no ha passat gens desapercebuda: “el senyor Pere López, el gran avantguardista dels drets laborals, prefereix anar a la internacional socialista en lloc de defensar els treballadors”. La frase és tota una relliscada, perquè López només hauria d’estar defensant els treballadors en el cas que algú els ataqués i curiosament, és el govern del mateix Martí, qui diu la frase, que ha proposat la llei i l’ha aprovat amb majoria absoluta sense incloure-hi cap de les 35 reserves d’esmena que el partit de López va proposar.