El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimecres la licitació de la segona fase dels treballs de conservació, rehabilitació i interpretació de l’edifici de Radio Andorra, mitjançant un concurs nacional que es publicarà al BOPA. Els treballs que s’han d’adjudicar són les actuacions previstes a l’exterior i a les plantes -1, 2 i part de la planta baixa, ja que aquestes zones no estan afectades per l’amiant que s’ha detectat en els aparells de ràdio. El ministre portaveu, Jordi Cinca, ha assegurat que l’anàlisi realitzada pels tècnics ha constatat que és possible combinar els dos treballs –la rehabilitació i la desamiantització–, i que, en cap cas, hi ha “risc per a la salut i la seguretat” de les persones que treballin en les àrees on s’ha localitzat l’amiant. Cinca ha insistit que l’estructura de l’edifici no està contaminada, i que l’amiant s’ha trobat, “en quantitats molt petites”, en els aparells radiofònics. La titular de Cultura, Olga Gelabert, va declarar la setmana passada que els treballs de descontaminació serien previs a tot el procés de rehabilitació per convertir Radio Andorra en museu i en la nova seu del ministeri d’Afers Exteriors. “La campanya està suspesa fins que no estigui tot net i descontaminat”, va declarar. Aquest dimecres, però, el Govern ha resolt que s’hi pot seguir treballant sense perill.

El ministeri de Cultura conclourà durant les pròximes setmanes el pla de treball per a la retirada de l’amiant detectat a les emissores i altres instal·lacions i aparells de l’edifici i preveu adjudicar les intervencions a principis de l’any que ve. D’aquesta manera s’estan coordinant els diferents treballs a Radio Andorra per tal que no interfereixin entre ells ni provoquin retard en l’execució de les obres, i perquè les intervencions estructurals es facin en indrets sense amiant, o bé ja desamiantats prèviament. El termini d’execució del projecte és de dotze mesos i els treballs s’adjudicaran durant el pròxim mes de desembre. Les intervencions de la planta 1 i part de la planta 0 com espai museístic es licitaran un cop s’hagi retirat l’amiant dels emissors i altres aparells.

Els treballs que ara es licitaran consisteixen en els treballs de construcció d’un nucli de comunicacions exterior (escala i ascensor) que connecta l’antiga CG2 amb el nivell de la planta baixa de l’edifici existent, l’habilitació de la planta semisoterrada per a una vintena de llocs de treball i una desena més a la planta baixa, a més de l’espai de recepció. També es preveu construir una sala de reunions a la planta primera i despatxos ministerials i espais polivalents a la segona planta i a sobre de la terrassa. El projecte inclou l’adequació de la terrassa i de les claraboies de la planta segona i el condicionament dels espais exteriors.

Noves casetes a la frontera

D’altra banda, el Consell de Ministres ha aprovat la convocatòria d’un concurs públic nacional per a la substitució de les casetes del punt fronterer del riu Runer per millorar-ne les qualitats tècniques i, alhora, la imatge d’entrada al país. Les noves casetes aportaran millores dels aïllaments tèrmic i acústic i, per tant, beneficiaran el treball del personal. Els nous espais tindran un disseny similar als de la part espanyola, que es van renovar l’any passat, atès l’acord adoptat entre Andorra i Espanya per mantenir la mateixa imatge en el punt fronterer. També es procedirà al canvi de l’enllumenat exterior sota coberta i la renovació de les connexions elèctriques, telefòniques i informàtiques.

El Govern també ha autoritzat la convocatòria d’un concurs públic nacional per a la licitació dels treballs d’eixample de la CG1 al P.K. 9, a l’alçada del pont de Tolse, a la parròquia de Sant Julià de Lòria. Les obres es realitzaran al costat muntanya i complementaran els treballs d’eixample que estan en fase de finalització al costat riu, que han consistit en la construcció d’un passatge per a vianants, paral·lel a la carretera, incrementant l’amplada dels carrils en sentit sud. Les obres es portaran a terme en els dos punts més estrets d’aquesta zona i permetran guanyar un metre d’amplada, de manera que els carrils tindran més amplada i es garantirà una continuïtat al voral de la carretera, augmentant significativament la seguretat dels ciclistes.

Altres licitacions

El gabinet ministerial també ha donat el vistiplau a la convocatòria d’un concurs públic nacional pels treballs de renovació dels sistemes de seguretat contra incendis i enllumenat d’emergència del poliesportiu d’Andorra i del pavelló Joan Alay; la licitació de la tercera fase de la construcció del camí entre el pont de Sornàs i el poble d’Ansalonga, per donar continuïtat al camí existent del poble d’Ordino fins a la Cortinada, i l’adjudicació de l’arranjament dels sistemes de contenció de vehicles als ponts de Molleres i Mereig, situats a la CG2, a l’altura de Racons.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada