consols 1

La llei de sostenibilitat de les finances públiques, l´anomenada ‘regla d´or’, no preveurà que els dictàmens del Tribunal de Comptes siguin vinculants. És una de les tres esmenes al projecte legal que els comuns han presentat al grup parlamentari demòcrata i que aquest ha acceptat. S´ha fet públic després de la reunió de cònsols a Encamp.

Els comuns i el grup parlamentari de DA han acordat les esmenes per resoldre els desacords principals pel que fa a l´anomenada ‘regla d´or’. El límit d´endeutament de les corporacions es manté en el 200% dels ingressos. Els pressupostos comunals que tinguin un endeutament que superi el 180% dels ingressos seran penalitzats per evitar un increment del dèficit. A més, es fixa que els dictàmens del Tribunal de Comptes no seran vinculants.

“El Tribunal de Comptes no és un organisme que pugui dictaminar ordres a institucions que són a la Constitució, perquè no està tipificat en el marc constitucional, l’escullen persones”, ha indicat el cònsol major d’Encamp, Jordi Mas.

Jordi Cinca, ministre de Finances, també ha informat als comuns que a partir de la setmana vinent, el Govern abonarà els comuns els diners que els devia en concepte d´impost de transmissions patrimonials. Es tractaria d’una xifra que estaria al voltant del milió d’euros. Llavors, les corporacions retiraran els recursos que havien presentant contra el Govern per aquesta qüestió.
 
Finalment, els comuns han acordat crear una comissió de tècnics que inclourà membres del ministeri de Finances per establir com es faran les deduccions de l´IRPF als empleats dels comuns

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada