Eduard Comellas

Nou alumnes de la Massana s’han convertit avui en consellers de comú, en representació dels tres centres escolars de la parròquia: escola andorrana (Santi Pons, Gina Armengol i Arnau Grande), escola francesa (Angèle Blanchard, Chloée Bartolí i Noa Codja) i Col·legi dels Pirineus (Adriana Picard, Marta Rabat i Adrià Fijo). L’antiga Casa Comuna s’ha omplert d’alumnes dels tres sistemes, que han seguit atentament la sessió.

El cònsol major, David Baró, ha presidit el Consell,  acompanyat per la consellera d’Educació, Joventut i Esports, Natàlia Cusnir. També els ha acompanyat la directora d’Unicef Andorra, Marta Alberch, que ha remarcat la importància que els infants puguin exercir el dret a la participació i a ser escoltats.

A l’ordre del dia hi havia les quatre propostes presentades pels escolars, que han estat prèviament  treballades a les aules.

Els alumnes de l’escola francesa han proposat la creació d’un espai per fer exercici a l’aire lliure. Baró ha explicat que la proposta coincideix amb un dels punts del programa electoral i ha exposat el projecte de remodelació, emmarcat en la reforma integral del Prat del Colat.

Es preveu que la primera fase de les obres consistent en la remodelació de la zona de la pista esportiva- comenci a principis de juny. En aquest espai s’hi farà un camp de futbol 5×5, una pista de bàsquet 3×3 i un pumptrack (un circuit per a bicicletes i skates). La reforma es completarà a partir del setembre, per evitar molèsties durant l’estiu, que és l’època de màxima utilització del parc La inversió prevista per aquest exercici és de 600.000 euros.

En el Consell dels Infants s’ha donat llum verda al projecte i s’ha acordat tenir en compte les propostes dels alumnes, com el logotip que han dissenyat per a l’entrada del parc, el panell amb les normes d’ús i el nom del projecte: Mantenint-nos en forma.

D’altra banda, el ple del Consell també ha aprovat per unanimitat la proposta de l’escola andorrana de millorar la rua de Carnaval i que acabi amb una xocolatada. Aquesta era una de les iniciatives que s’havien presentat per fomentar la relació entre els infants dels tres sistemes educatius de la parròquia.

També s’analitzarà la possibilitat d’organitzar una setmana d’acampada a la muntanya durant l’estiu.

També hi ha hagut consens en la creació d’una campanya de sensibilització sobre comportaments cívics i en demanar a Govern més controls de radars.

Els petits consellers han desestimat la proposta d’Agora International School de crear un nou pipican amb una zona d’esbarjo per a gossos. No obstant, el cònsol s’ha compromès a tenir en compte la idea per poder replantejar-la en el futur.

La sessió s’ha tancat amb el lliurament d’un certificat, a cada centre, en què el plasma que la Massana forma part del projecte d’Unicef “Ciutats amigues de la Infància”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada