La reforma de les pensions dels funcionaris s’aprova amb fortes crítiques de l’oposició

consellLa reforma s’ha aprovat amb els vots en contra dels grups l’oposició, que consideren que s’ha fet sense consens. Critiquen, a més, que el projecte de llei també creï la figura d’agent de l’administració.

El president del grup parlamentari mixt, Jaume Bartumeu, ha manifestat que “s’hauria pogut fer d’una manera ordenada, progressiva i poc traumàtica, o bé passant la nivelladora per l’esquena dels afectats, com està fent avui el Govern i el seu grup parlamentari”. Ha assegurat que “trencant definitivament un sistema i creant-ne definitivament un altre només es podia anar a la confrontació”. Ha afegit, a més que “ara de contraband, la majoria i el Govern ens volen col·locar una mini reforma de la llei de la Funció Pública”. 

La consellera socialdemòcrata, Rosa Gili, ha declarat que “és una evidència que aquesta llei que establirà de manera generalitzada una relació contractual entre el treballador públic i la seva administració, per no dir una relació entre treballador i el poder polític governant, afeblirà la independència del treballador públic del poder polític”.

De les files demòcrates s’ha defensat la necessitat d’incloure aquest canvi en la llei. El conseller Pere Altimir considera que la reforma “permet contenir el creixement de l’administració i, més en concret, del cos funcionarial en espera d’una reforma profunda de la Funció Pública”. Per aquest objectiu, “el Govern disposarà d’un termini de dos anys per promoure una reforma integral de la Funció Pública”. 

El ministre de Finances i Funció Pública, però, ha reconegut que aquest punt no té relació amb les pensions públiques. Tot i així, ha defensat la necessitat d’incloure’l per resoldre les mancances de l’administració en matèria de contractació. Una situació que ha qualificat de “no desitjada” i que “s’ha concretat en un excès d’eventuals, molt especialment en el sector de l’educació”. “Es pretén corregir amb urgència aquesta situació que va en contra de la qualitat de l’administració pública i el seu servei”.

Cinca ha deixat clar que les contractacions públiques se seguiran fent per edicte.

TOTES LES NOTÍCIES